Stem op jouw favorieten
Welke producten en initiatieven dragen bij aan een gezonder eetpatroon? Stemmen kon tot en met zondag 8 januari.
In Amsterdam RAI werden de genomineerden gelanceerd.

Initiatieven

  1. AH Verspakketten- vega on pack & vega innovaties
    Voordelig & gemakkelijk een gevarieerde, gezonde en vegetarische maaltijd voor iedereen. Op alle verspakketten is een vega tip toegevoegd én zijn er vega(n) verspakketten geïntroduceerd.

    Albert Heijn
  2. Geen promotie van suikerhoudende dranken gericht op kinderen
    Als eerste supermarkt zijn wij gestopt met de promotie van suikerhoudende dranken gericht op kinderen (<200 ml). Deze komen niet terug in onze folders, tv- en radiocommercials.

    Lidl
  3. Gezondschap
    Gezondschap zorgt voor een gezond schap in de supermarkt in de buurt. Om mensen bij hun boodschappen op ideeën te brengen en zo de gezonde keuze makkelijker te maken.

    Voedselapotheek
  4. Goodfoodclub.nu
    Op de GoodFoodClub vind je adressen en informatie over gezond, lokaal en duurzaam eten. Van duurzame boeren tot eethuizen die koken met verspilde groenten. Help jij het aandeel ‘GoodFood’ vergroten?

    Natuur en Milieufederaties
  5. Meer Schijf van Vijf
    Als eerste supermarkt van Nederland hebben wij een doelstelling opgesteld om de verkoop van Schijf van Vijf producten te verhogen t.o.v. niet-Schijf van Vijf producten.

    Lidl
  6. Met Madaga op Smaaksafari
    De Smaaksafari-koffer is dé tool om van smaakontwikkeling een avontuur te maken! Een koffer vol met groente-avonturen waarbij de zintuigen en nieuwsgierigheid van kinderen worden geprikkeld.

    Madaga
  7. Mijn leefstijlcoach
    Je wilt gezonder gaan leven. Maar waar begin je en hoe houd je het vol? Dat is nu heel simpel. Met 'Mijn leefstijlcoach': een handige app die je helpt om stap voor stap nieuwe gezonde doelen te behalen.

    Albert Heijn
  8. Smaakcentrum land van Cuijk en Maasduinen
    Voedingseducatie basisonderwijs voor alle kinderen uit onze regio. Zes ochtenden voor groep 7 en 8 zowel theorie als praktijk tijdens schooltijd op vier speciaal ingerichte locaties.

    Smaakcentrum land van Cuijk en Maasduinen
  9. Stichting Joris Bezorgt
    Jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt bezorgen voor de klanten gratis groente/fruit en brood bij mensen thuis en krijgen betaald vanuit fee van leveranciers met een elektrische bakfiets

    Stichting Joris Bezorgt
  10. Stichting UP
    Stichting UP maakt voedselpakketten voor de minima die tussen wal en schip valt. In onze voedselpakketten ligt de focus op een gezonde maaltijd kunnen maken en op fruit voor de kinderen.

    Stichting UP
  11. Trommel Zonder Rommel
    Samen met JOGG motiveren en inspireren wij ouders om gezonde lunchtrommels mee te geven aan hun kinderen met de campagne “Trommel Zonder Rommel”.

    Lidl
  12. Workshop Gezonde Lunchbox
    Met mijn online workshop Gezonde Lunchbox vertel ik meer over het belang van een gezonde, gevarieerde lunchbox voor kinderen (basisschool). Met de GO methode leren ouders hoe ze in 2 uur tijd 20 lunchboxen bereiden

    Okae for Kidss

Producten

  1. AH gerookte zalm 25% minder zout
    AH heeft een gerookte zalm met 25% minder zout ontwikkeld als gezonder alternatief. Deze gerookte zalm bevat minder zout dan andere gerookte zalm varianten.

    Albert Heijn
  2. AH Groente, granen & peulvruchten
    Met groente, granen en peulvruchten helpen we de klant om makkelijk een beetje meer plantaardig en gezonder te eten.

    Albert Heijn
  3. AH Groentesalades met 250 gram groente
    Behaal je dagelijkse 250 gram groente behoefte met gemak! Heerlijke verse salades, ideaal voor de lunch, als bijgerecht of als gezond tussendoortje. Nutri-Score A & vegan.

    Albert Heijn
  4. AH Groentespreads
    AH Groentespreads op basis van minimaal 70% groenten en/of peulvruchten. In de varianten rode biet/cashew, komkommer/tomaat en gegrilde paprika. Lekker én gezond. Nutriscore A, vegan en voor iedereen toegankelijk.

    Albert Heijn
  5. Amandel vanille super crunchy granola BIO 300g
    Super krokante bio granola met lekkere grote granola clusters, verrijkt met amandelen, pompoenpitten en een vleugje vanille. Heel lekker en oprecht gezond.

    Karma Karma bvba
  6. Bazqet Rice Chips
    Rice Chips van Bazqet; een verantwoord alternatief voor gewone aardappelchips. Lekker crispy en herkenbaar dun. Gemaakt van met olijfolie gepofte zilvervliesrijst. Hierdoor blijven voedingsstoffen en vezels behouden.

    Impaqtum Products | Bazqet
  7. Dalicious
    De pure en voedzame dadelsnack in de unieke portiegrootte van 15 gram, omdat puur genieten lekkerder is!

    Colourful Lifestyle
  8. De Kleine Keuken biologische Crackers 10+ maanden
    De Kleine Keuken biedt ouders biologische Crackers. Gemaakt van 100% peulvruchten: linzen, kikkererwten en groene erwten. Zonder toegevoegde suikers, rijk aan vezels en mineralen, glutenvrij

    de Kleine Keuken
  9. De Kleine Keuken biologische Rijstwafeltjes met Linzen & Pompoen 7+ maanden
    De Kleine Keuken biedt ouders biologische Rijstwafeltjes met Wortel & Pompoen. Zonder toegevoegde suikers, laag in suikers, vegan, glutenvrij en rijk aan mineralen.

    de Kleine Keuken
  10. Dutch Weed Sea Sticks
    De Dutch Weed Sea Sticks zijn de ideale plant-based vervanger voor vissticks. Verrijkt met zeewier uit de Oosterschelde, ideaal voor iedereen die samen met ons de planeet wil redden. Eat Weed Live Long!

    LIVEKINDLY Collective (Dutch Weed Burger)
  11. Groente pizzabodems met biet
    Deze kleurrijke pizzabodem bestaat voor 35% uit groente en helpt zo mee aan het innemen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Zonder toegevoegd suiker en ideaal voor kinderen.

    TerraSana
  12. Groente pizzabodems met wortel & pompoen
    Deze kleurrijke pizzabodem bestaat voor 38% uit groente en helpt zo mee aan het innemen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Zonder toegevoegd suiker en ideaal voor kinderen.

    TerraSana
  13. Groentegoed ChocoPastinaak
    Spread van 83,5% Hollandse ‘verspilde’ pastinaak met de smaak van chocolade door de toevoeging van cacao. Verder zonder onnodige toevoegingen. Dus geen e-nummers, zout en alleen de suikers uit de pastinaak zelf.

    Groentegoed
  14. Groentewraps met biet
    Deze kleurrijke wrap bestaat voor 35% uit groente en helpt zo mee aan het innemen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Zonder toegevoegd suiker en ideaal voor kinderen.

    TerraSana
  15. Groentewraps met wortel en pompoen
    Deze kleurrijke wrap bestaat voor 38% uit groente en helpt zo mee aan het innemen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Zonder toegevoegd suiker en ideaal voor kinderen.

    TerraSana
  16. HAK Uit de Oven Gevulde Paprika
    Met HAK Uit de Oven Gevulde Paprika zet je snel en gemakkelijk een lekkere, gezonde maaltijd op tafel waarbij je 459 gram groenten en peulvruchten uit stazak combineert met verse groenten.

    HAK
  17. High Protein Soup Broccoli & Boerenkool
    Notchie biedt High Protein, Vegan & organic kant en klare soepen. Notchie is landelijk en online te vinden bij Albert Heijn, Jumbo & Gorillas. Doelgroep: gezinnen, ouderen en bewuste consument.

    Notchie Food Group B.V.
  18. High Protein Soup Linzen & Tomaat
    Notchie biedt High Protein, Vegan & organic kant en klare soepen. Notchie is landelijk en online te vinden bij Albert Heijn, Jumbo & Gorillas. Doelgroep: gezinnen, ouderen, jongeren & bewuste consument en vegans.

    Notchie Food Group B.V.
  19. Ísey Skyr On-The-Go Pouch Tiramisu
    De Ísey Skyr On-The-Go Pouch Tiramisu is de ideale snack voor onderweg. Het is hoog in proteïne, laag in suiker en vet, lactosevrij en heeft een Nutriscore A!

    Ísey Skyr
  20. Jara
    We gebruiken lokale biologische producten om heerlijke biologische plantaardige producten en sauzen te maken. Ons doel is om mensen te laten zien dat lokaal geteeld voedsel gemakkelijk, gezond en lekker is.

    Jara
  21. Krachtige start amandel chia
    Krachtige start is een warm ontbijt en een krachtige start van de dag in één. Super voedzaam door de mix van whole foods haver: soja en lijnzaad. En heerlijk tasty door de amandelen, chia en kaneel.

    TastyBasics
  22. Krachtige start naturel
    Krachtige start is een warm ontbijt en een krachtige start van de dag in één. De haver: soja, en zonnebloempitten zorgen voor de voedzame basis. Rijk aan vezels en een bron van eiwitten wat past in een gezond eetpatroon.

    TastyBasics
  23. No Fairytales Burrito’s
    Geniet in een handomdraai van onze vries-verse burrito. Gemaakt van onze groentetortilla, bevat meer dan 58% groenten, een bron van vezels en makkelijk te bereiden voor de consument.

    No Fairytales
  24. Ongezouten en ongebrande Way To Go! cashewnoten
    Gezonde en (h)eerlijke Way-to-go ongezouten cashewnoot, doordat er geen zout is toegevoegd aan het product voldoet dit aan de Schijf van Vijf. Een gezond én duurzaam tussendoortje.

    Lidl Nederland
  25. Plantaardige komijnekaas
    Mijn plantaardige komijnekaas is dier- en milieuvriendelijk. Geschikt voor iedereen die lekker en gezond wil eten. Mijn komijnekaas bevat geen kokosvet en is daarom duurzaam, diervriendelijk en gezond.

    Els van Hall
  26. PLNT 100% plantaardige Zalm
    PLNT 100% plantaardige Zalm is er speciaal voor de visliefhebber die er bewust voor kiest om eens een dagje geen vis te eten maar gaat voor een overheerlijke, gezonde en duurzame visopvolger.

    Future Food Group
  27. Popped Chips Barbecue
    Barbecue lovers opgelet! Onze nieuwste popped chips barbecue bevat tot wel 60% minder vet dan gefrituurde chips en is heerlijk gekruid. Vegan, een bron van eiwitten, vezelrijk én glutenvrij.

    Food2Smile
  28. Servero Slurpfruit 100% Groenten en Fruit Appel, Pompoen, Banaan Bio
    Een verantwoord biologisch fruit tussendoortje. Deze fruitsnack is gemaakt van 100% biologische fruit en groenten zonder toevoegingen, ook geen toegevoegde suikers.

    Servero
  29. Smaakt less carb granola bar hazelnoot
    Smaakt Less Carb Granola Bars zijn ideaal als tussendoortje in een koolhydraat bewuste levensstijl (66% minder koolhydraten dan vergelijkbare bars). Deze repen zijn een bron van eiwitten en zijn vezelrijk.

    de Smaakspecialist
  30. Steviala Caramel Crush
    Steviala Caramel Crush is een stroopvervanger met gezouten karamelsmaak zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Deze stroopvervanger heeft een heerlijk volle licht gezouten karamel smaak en heeft een sticky structuur.

    Steviala BV
  31. Steviala Heavenly Dark
    Steviala Heavenly Dark is een stroopvervanger met boter- karamelsmaak zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Heerlijk over een stapel pannenkoeken of wafels. En ook geschikt om mee te bakken.

    Steviala BV
  32. Steviala Pure Passion
    Steviala Pure Passion is een passievruchten stroopvervanger zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Geen kunstmatige fruit smaak, maar 24,7% gepureerde passievruchten. Dat is wat je krijgt en dus ook proeft!

    Steviala BV
  33. Steviala Supreme Strawberry
    Winter en zomer genieten van de smaak van echte aardbeien? Dat kan nu met de Steviala Supreme Strawberry, een aardbeien stroopvervanger zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen.

    Steviala BV
  34. Tafelgoud het alternatief voor zout
    Tafelgoud is een heerlijke combinatie van specerijen, kruiden, groenten, zeezout en miso, speciaal ontwikkeld als vervanging van zout. Zo eet je bewust minder zout, zonder in te leveren op smaak.

    Verstegen Spices & Sauces
  35. TastyBasics Repen
    Onze Muesli, Crackers en Tussendoorrepen zijn de afgelopen jaren extreem hard gegroeid. We spreken een steeds grotere doelgroep aan en maken daarmee gezonde ontbijtproducten toegankelijk voor iedereen.

    TastyBasics BV
  36. Veggie Cake Kruidkoek
    Een kruidkoek boordevol groente, met een heerlijk kruidige smaak. Het ideale tussendoortje: rijk aan vezels, zonder toegevoegde suikers en geheel plantaardig!

    Grünten
  37. Volkoren meergranenbrood
    Het brood is omgesteld van een bruin brood naar een volkoren brood. Daarnaast is het zoutgehalte verlaagd van 0,9 naar 0,8 g/100g. Hierdoor krijgen de klanten meer vezels en minder zout binnen.

    Lidl Nederland
Dit artikel afdrukken