Stem op jouw favorieten
Welke producten en initiatieven dragen bij aan een gezonder eetpatroon? Ga naar de stemwebsite en kies jouw 3 favorieten. Dat kan tot medio januari.

Initiatieven

  1. Beleef het en eet het!
    Bij Beleef het en eet het, oogst de consument zijn eigen aardappelen en groenten. Vooral de ogen van de kinderen worden hiermee geopend, zij weten immers niet meer waar hun voedsel vandaan komt.

    Beleef het en eet het
  2. Disney Kitchen kinderassortiment
    ALDI realiseerde samen met o.a. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), het Nationaal Schoolontbijt, de Missing Chapter Foundation en Disney een assortiment gezonde kinderproducten met personages van Disney en Pixar.

    ALDI
  3. Foodstars
    64 Karakters, gebaseerd op producten uit de Schijf van Vijf, laten kinderen met een kaartspel en app ontdekken hoe leuk en lekker gezond eten eigenlijk is.

    Albert Heijn
  4. Gezond eten is kinderspel
    Spoony, 10 diëtistenpraktijken en twee ziekenhuizen onderzoeken in een 3-maanden durende pilot of kinderen met eetproblematiek (o.a. obesitas) door eetspelletjes hun voedingspatroon kunnen verbeteren.

    Spoony
  5. Groente & Fruitbrigade voor Voedselbanken
    De Groente & Fruitbrigade levert gered groente en fruit aan voedselbanken. Wekelijks voorziet de organisatie zo’n 88.000 voedselbankklanten van groente en fruit.

    Groente & Fruitbrigade
  6. Herenboeren
    Herenboeren biedt een voedselsysteem voor circa 500 monden per boerderij. De huishoudens zijn alle mede-eigenaar van het boerenbedrijf en zij planten, zaaien, schoffelen en oogsten onder leiding van hun professionele boer.

    Herenboeren
  7. Het Kraampje
    Met de app kunnen mensen zien waar ze welke producten kunnen kopen en of er boeren zijn die activiteiten aanbieden, zoals een rondleiding. Eerlijke producten kopen bij de boer in de buurt heeft de toekomst.

    Het Kraampje
  8. Kidsproef
    Kidsproef is een gratis educatief lesprogramma bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 en gaat over verantwoorde (biologische) voeding voor mens, dier en milieu.

    De Smaakspecialist
  9. Superlijst
    Superlijst is een meerjarig onderzoeksproject dat laat zien wat de verschillende supermarkten doen om hun klanten te helpen kiezen voor gezond en duurzaam.

    Questionmark

Producten

  1. 100% Groenterijst
    Bonduelle Groenterijst bestaat voor 100% uit groente, heeft een heerlijk knapperige ‘bite’ en is de ideale vervanger van rijst in ieder gerecht.

    Bonduelle
  2. Beyond Burger
    De Beyond Burger® is perfect voor mensen die een heerlijke, smaakvolle hamburgerervaring willen. Gemaakt van plantaardige ingrediënten en zonder GMO's, soja of gluten, maar met de smaak en textuur van een traditionele burger.

    Beyond Meat
  3. Bonenstoof
    De bonenstoof van Blyck Leckerneyen brengt het beste van Hollandse bodem met de smaken van Mexico. Kleurrijk, gezond en ontzettend lekker. We gebruiken Hollandse bonen en groenten, en recyclebaar blik.

    BLYCK Leckerneyen
  4. Cholfitty kaas
    Cholfitty-kaas past in een cholesterolverlagend dieet dankzij het hoge gehalte aan Omega-6 en Omega-3 vetzuren en vitamine K2. Van vitamine K2 is bekend dat deze helpt de bloedvaten schoon te houden.

    Kaasboerderij De Ruurhoeve
  5. Doe-het-zelf pakketten voor kinderen
    Gemak, gezond én dikke pret. Met onze Doe-het-zelf pakketten gaat je kind zélf aan de slag in de keuken met gezonde groentensnacks. Da’s slim, want zelfgemaakt eten is nóg lekkerder.

    Spoony
  6. Dried Crunchy Fruit - Apple Sticks
    Deze sticks zijn niet alleen duurzaam geproduceerd, maar ook 100% natuurlijk, biologisch, gewoon erg lekker en natuurlijk verstandiger dan de reguliere tussendoortjes.

    Bazqet
  7. EASY sauzen
    De EASY sauzen van Food Fellows zijn gemaakt van de lekkerste geredde groenten. Ze zijn 100% natuurlijk, bevatten minimaal 60% groente en zijn laag in zout, suiker en vet.

    Food Fellows
  8. Frozen Ready Meals
    Bij Lazy Vegan® willen we het mensen zo makkelijk mogelijk maken om vegan te eten. Daarom hebben we vier complete en gezonde diepvriesmaaltijden ontwikkeld, boordevol groenten en eiwit.

    Lazy Vegan®
  9. Gele wortel nasi
    Gele wortel nasi is de ideale manier om je favoriete nasi mee te bereiden met lekker veel groente. Het product is een bijzondere combinatie van gele wortel met rode ui, prei, spitskool en rode paprika; 100% groente.

    Albert Heijn
  10. Gesneden vers pakketten
    Dit verspakket bevat 500 gram groente, waardoor je in een keer je dagelijkse hoeveelheid groente binnenkrijgt. De groenten zijn voorgesneden en precies op maat, dus geen verspilling.

    Albert Heijn
  11. Hoemoes Tomaat-Basilicum Less Salt
    De bekende verse hoemoes van Maza met de heerlijke smaak gedroogde tomaatjes en basilicum en met wat minder zout.

    Maza
  12. JOAN Thee
    Als eerste in Europa is het Johan gelukt om de theeplant winterhard en lokaal te kweken. Met deze theeblaadjes van Nederlandse bodem maakt theemaker JOAN heerlijke verse kwaliteitsthee.

    Tea by Me
  13. Kant-en-klaar Couscous, Quinoa en Bulgur
    Medio 2020 heeft Lassie Voorgestoomde Granen geïntroduceerd, beschikbaar in 3 varianten. Het is een bron van eiwitten en m.n. de Quinoa ook nog eens vezelrijk.

    Lassie
  14. Muesli
    TastyBasics muesli is heerlijk krokant, rijk aan gezonde ingrediënten en bevat geen toegevoegde suikers. Daarmee is onze muesli een voedzame start van de dag.

    TastyBasics
  15. Pulled Oats
    Pulled Oats van Gold&Green is een plantaardige eiwitbron waarmee je smakelijke en voedzame vega(n) gerechten bereidt. Het is gemaakt van maar vijf ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, een beetje olie en een snufje zout.

    Gold&Green
  16. Ready To (H)Eat Quinoa Pouches
    Hola! Ik ben Pablo. De lekkerste Quinoa maken is niet alleen mijn doel, het is ook mijn middel om ons voedselsysteem te veranderen van vlees-kwaad naar plant-aardig!

    Pablo’s Quinoa Revolución
  17. Slurp Soep
    Spoony Slurp Soep is een verse soep ‘to go’. De soep bestaat voor 92% uit groenten, bevat 30% minder zout dan vergelijkbare soepen en geen suiker of andere rare toevoegingen. De zakjes zijn BPA-vrij en recyclebaar.

    Spoony
  18. Spelletjes Pasta
    Deze pasta bestaat voor 100% uit biologische, rode linzen en bevat tweemaal zoveel vezels en eiwitten en 25% minder koolhydraten dan witte pasta. Door het grappige BINGO spel vliegt de pasta met nóg meer pret naar binnen!

    Spoony
  19. Spelletjes Soep
    De verse soepen bevatten meer groenten en tot 50% minder zout dan andere verse soepen. Het spelen van het meegeleverde bordspel is vervlochten met het eten van de soep. Als je opdrachten goed uitvoert, is het bord snel leeg.

    Spoony
  20. Tomaat Americain
    De Tomaat Americain van Groentegoed is een frisse spread van 70% geredde Hollandse oven gedroogde tomaat, wortel en ui ter vervanging van het wel bekende vleesalternatief.

    Groentegoed
  21. Veggie Oats
    Met onze ‘ready-to-eat’ havermoutproducten op basis van groente, in smaken gebaseerd op taartsoorten, willen we mensen verleiden tot het eten van meer groente.

    Grünten
  22. Young Jackfruit, met de bite van vlees
    Het jonge (onrijpe) vruchtvlees van deze Aziatische vrucht neemt makkelijk smaken op. Je kunt het goed kruiden en marineren. Combineer Jackfruit met peulvruchten en groenten voor een gezonde maaltijd.

    Fairtrade Original

Breng je stem uit
Welke producten en initiatieven dragen bij aan een gezonder eetpatroon? Ga naar de stemwebsite en kies jouw 3 favorieten.

Dit artikel afdrukken