Tijdens het congres 'Gezonde darmen, gezond lichaam?' is er volop ruimte voor gesprek en discussie. De focus van de dag ligt op een effectieve, kwalitatief hoogwaardige en betaalbare zorg met een hoge kwaliteit van leven.

Programma
Na een welkomstwoord van dagvoorzitter Kim Coppes begint de dag met 2 plenaire sessies. Sprekers zijn Eric Claassen, die in de aanloop naar het congres op Foodlog uitlegt waarom darmgezondheid zo belangrijk is en Michiel Kleerebezem over de invloed van het microbioom op de gezondheid. Tijdens de daarop volgende 'Collegetour' gaan diverse professionals met elkaar en met het publiek in gesprek over de darmgezondheid.

Hoogleraar Aletta Kraneveld zal het vervolgens tijdens haar lezing hebben over de invloed van darmgezondheid op het brein. Daarna krijgt hoogleraar Rinse Weersma het woord om de invloed van medicatie op darmgezondheid toe te lichten. Tijdens de laatste lezing gaat hoogleraar Max Nieuwdorp in op de invloed van darmgezondheid op metabole aandoeningen.

Het laatste deel van het jaarcongres, vanaf 16:00 uur, zal bestaan uit workshops met als thema’s ‘Het 10-minutengesprek in de praktijk’, ‘Het gezonde dorp’, ‘Goede voeding voor de darmen’ en ‘Probiotica in de praktijk’, waarna Tamara de Weijer de dag samenvat. Uiteraard is er een gezonde lunch voorzien en kunnen bezoekers tijdens de pauzes de leefstijlmarkt bezoeken. De dag sluit af met een borrel.
Klik hier voor meer informatie over het programma en de sprekers.

Informatie: Jaarcongres Arts en Voeding
Datum: 6 april 2018
Tijd: 09:00 – 18:45 uur
Locatie: Jaarbeurs, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht
Prijzen: €295 (€195 voor leden van Vereniging Arts en Voeding)
Inschrijven: via het online inschrijfformulier. Er zijn maar 650 plaatsen beschikbaar dus OP=OP!

Impressie van het Arts en Voedingcongres van 2016:

Dit artikel afdrukken