Ditmaal zijn we met name geïnteresseerd in deelname door ouders met kinderen. Culi's met onverpeste kinderen of die van buren en vrienden zijn eveneens van harte welkom. Natuurlijk mag je ook meedoen zonder kinderen, maar met geeft een streepje voor bij de aanmeldingen.
Centraal staat de vraag welke rol suiker en zout spelen in ons eten. Wellicht spelen zelfs ik-kies-bewuste-keuzen een rol naast nog veel bewustere. Alles kan tenslotte ook anders.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wat een leuk programma! ga ik zeker kijken.
Vriendelijk dank voor uw antwoord. Maar maatschappelijk relevantie is voor mij toch wel een beetje gekoppeld aan de feedback van een wat breder en gemeleerder klankbord. Ik zie het een beetje als een aardig PR-evenementje van LNV.
@ Guillaume:
Op Kasteel Groeneveld koppelen we graag het nuttige met het aangename. Als buitenplaats van het ministerie van lnv willen we een inspirerende plek bieden buiten de geijkte kaders en bijdragen aan het debat over onderwerpen die te maken hebben met het beleid van het ministerie van lnv. Dat doen we met zeer uiteenlopende activiteiten. De Smaak van Nederland zit op het snijvlak van publiek en professionals. En ja, het publiek dat meedoet is het publiek dat op een zaterdagmiddag met of zonder gezin naar Kasteel Groeneveld komt.
Met de “Smaak van Nederland” willen we via een smaak-experiment de discussie aangaan over de waarden rond ons eten. Het proeven is een middel om de discussie te openen en de bewustwording op gang te brengen. Maar wel op een laagdrempelige manier, zodat iedereen die wil, mee kan doen.
Representativiteit van het smaak-experiment zelf is daarom van minder belang. Wel is het belangrijk dat de juiste vragen worden opgeroepen. Meer nog van belang is de impuls die de resultaten en ervaringen kunnen geven aan de maatschappelijke discussie rondom de verschillende aspecten van duurzaam voedsel. Wanneer er mensen deelnemen die daar op hun manier vervolg aan kunnen geven heeft het voor het ministerie maatschappelijke relevantie. Dat kan in de krant, maar ook op de verjaardag van de buurvrouw. Dan is het leuk meegenomen als er spraakmakende dingen zijn uitgekomen, dat beklijft veel beter.
Hans/Guillaume, ik vind dat Riette Dekkers van Groeneveld daar maar eens iets over moet vertellen.
Enne ... de eerste echt 'conclusive' smaaktest moet ik sowieso nog zien. Maar er zijn wel indicaties. En daar kun je weer over van mening verschillen. En die verschillen zijn nou juist het interessantst, vanwege wat ze zeggen over manieren van oordelen.
Leuk initiatief. Je ziet nog eens kasteel met de kinderen. Maar ik blijf een beetje ongemakkelijk gevoel houden over de representativiteit en het uiteindelijk oordeel, dat er aan gekoppeld wordt.
Kun je me, want dat haal ik niet goed uit de doelstelling, eens aangeven wat de maatschappelijke relevantie is van zo'n middag, en welk nut LNV hier nu aan koppelt, Dick ?
En worden moeders met kinderen, die een uitkering hebben met een 'vrij vervoertje' ook gesubsidieerd, of is het meer voor de bovenmodale culi ?
Ik bedoel maar; wat een betrekkelijkheid, terwijl te veel zout- en zoetgebruik mogelijk sociaal-maatschappelijk relevant is door gedwongen budgetkeuze.