Flitsbezorger Getir investeert in het aantrekkelijker maken van de omgeving van zijn dark stores voor bewoners en bezoekers. In Delft bouwde Getir daarom de dark store aan de Binnenwatersloot om tot 'art store'. Studenten van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft stellen in de omgebouwde etalages van de vestiging in het stadscentrum hun werk tentoon, zodat voorbijgangers uitgenodigd worden om mee te denken over de toekomst. De art store sluit naadloos aan op het streven van Getir om een actieve rol in de lokale gemeenschap te spelen.

"We kregen de feedback dat omwoners de stickers op de ruiten van onze vestiging niet waardeerden," aldus Florian Brunsting, General Manager van Getir Nederland. Om te voorkomen dat de dark store zou moeten sluiten, zocht Getir naar mogelijkheden om zich als goede buur te laten zien. "Door samen te werken met lokale partijen verbeteren we niet alleen het straatbeeld maar leveren we ook een maatschappelijke bijdrage. Hier liggen veel mogelijkheden en kansen die we graag benutten." Voor de art store, waarin Yasmijn Quandt en Roel Teeken maquettes van een klimaatvriendelijke woningen een verrijdbaar paviljoen voor in het oude havengebied van Rotterdam presenteren, experimenteerde Getir al met kunst in Arnhem en Rotterdam.

In Amsterdam, waar de gemeente al diverse dark stores van flitsbezorgers heeft verboden vanwege overlast en niet aan het bestemmingsplan voldoen, bouwde Getir zijn dark store om tot een echte supermarkt, waar klanten ook welkom zijn. Verder maakt Getir bij alle vestigingen in Nederland specifieke afspraken over bijvoorbeeld parkeren, bevoorrading en het aangezicht van de vestigingen. De flitsbezorgers zelf kunnen binnen wachten in de wacht- en recreatieruimte voor bezorgers als ze geen bestellingen afleveren.
Reageer
  • Deel
Druk af