Erfelijk via brood
Het blad haalt wetenschapper Michael Marshall aan, die zich in de New Scientist vrolijk maakt over het onderzoek dat “immediately, obviously silly” zou zijn. Zo’n onderzoek, schrijft hij, “kan nooit bewijzen dat genen invloed hebben op keuzes in ontbijtsmeersels.” Hij wijst op sociale mechanismen: ouders die van Marmite houden geven die voorkeur door aan hun kinderen. Via het brood dat ze eten.
Het onderzoek werd uitgevoerd door zakelijk georiënteerde mensen met een wetenschappelijke titel; een aantal is gelieerd aan het bedrijf DNA-fit dat ook het onderzoek als een whitepaper op zijn site heeft staan.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
#1 Je weet hoogstwaarschijnlijk zeker wie je moeder is, maar van je vader kan je nooit geheel zeker zijn.
Dan zou ik er toch maar eens een DNA testje tegenaan gooien, Astrid.
Dat slaat ook inderdaad nergens op of je genen bepalen wat je lekker vindt, dan zou niemand het kind van zijn ouders zijn, want niet elk kind vind hetzelfde lekker als zijn ouders. Zo was er laatste ook hier op Foodlog een artikel dat zei dat als je geen kaas lust, of maar een beperkte soorten dat het aan je genen ligt die je van je ouders krijgt, je ouders lusten het niet, dan jij ook niet .Toen zei ik al gelijk, dan ben ik vast geadopteerd, want ik lust maar 1 soort kaas en mijn ouders vrijwel alles. Smaak ontwikkel je als kind zijnde, zelfs als je ouder bent kan je nog iets leren eten/drinken, je vindt het lekker of niet, simpel