Heerlijk, oesters. In deze tijd van het jaar zijn ze hier in Frankrijk volop te krijgen, alleen al bij de supermarkt lagen maar liefst 10 verschillende soorten. Door het jaar heen zijn er hier altijd al oesters te koop, in de supermarkt en gewoon op de markt, uit het bassin de Thau en Bouzigues. Voor de feestdagen gaat men pas echt los: ook buitenregionale Belons, fines de claires en creuses liggen er in hun kistjes voor het meenemen.
Dus dan heb je zo'n kistje vol oesters, 2 dozijn in dit geval. Maar voor je ervan kunt smullen, moeten ze wel openen. Dat is werk en je begint er daarom maar met frisse tegenzin aan. Alle instructies en goede oestermessen ten spijt, het blijft zwaar en langdurig handwerk. Het is bovendien niet ongevaarlijk.
Tenzij... je je oesters niet persé rauw wilt eten. Schuif ze gewoon even 10 minuutjes in de schelp onder de hete gril en voilà: ze gaan vanzelf open, zijn gepocheerd in hun eigen, al gezouten vocht en doodgewoon bijzonder superverrukkelijk. Wat een ontdekking!
Het is wel handig om er nog een oestermes naast te hebben, want sommige blijven dicht. Er is echter weinig kracht voor nodig om ze open te krijgen. In de oven gepocheerde oesters zijn kant-en-klaar uit een schelp. Gemak direct uit de natuur.
Fotocredits: paularps
Dit artikel afdrukken
Tenzij... je je oesters niet persé rauw wilt eten. Schuif ze gewoon even 10 minuutjes in de schelp onder de hete gril en voilà: ze gaan vanzelf open, zijn gepocheerd in hun eigen, al gezouten vocht en doodgewoon bijzonder superverrukkelijk. Wat een ontdekking!
Het is wel handig om er nog een oestermes naast te hebben, want sommige blijven dicht. Er is echter weinig kracht voor nodig om ze open te krijgen. In de oven gepocheerde oesters zijn kant-en-klaar uit een schelp. Gemak direct uit de natuur.
Fotocredits: paularps
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook