Vrijdagochtend opende de eerste Gekke Gerrit-vestiging in de Spaarndammerstraat te Amsterdam. Gekke Gerrit is een nieuwkomer onder de prijsvechters. De klant kan er terecht voor diepvriesproducten, A-merken, partijhandel, vers brood, kruidenierswaren en groente en fruit. De inrichting doet door kleur en belettering sterk denken aan de voormalige C-1000 winkels.

Geen markt-, maar een supermarktachtergrond
Wolter Vaartjes, een van de oprichters, positioneert de nieuwe formule nadrukkelijk als een 'supermarktketen die twee zaken combineert: lage prijzen en goede kwaliteit'. Ook Gerrit Hoksberg, naamgever van de winkel, verwijst naar de supermarkt-context: "Veel dumpsupers vinden hun oorsprong op de markt. Wij hebben een supermarktachtergrond en besteden daardoor veel meer aandacht aan spiegelen, signing en schapkaartjes. Zelf vinden wij de benaming dumpsupermarkt dan ook niet van toepassing op Gekke Gerrit.”

Snel doorgroeien naar 10 vestigingen
Gekke Gerrit wil op korte termijn doorgroeien naar 10 winkels. De tweede staat al gepland in de Amsterdamse Warmoesstraat. De Levensmiddelenkrant brengt een sfeerimpressie van de nieuwe winkel.

Fotocredits: website Gekke Gerrit
Dit artikel afdrukken