Foie gras is vervette ganzen- of eendenlever, waarvoor de dieren worden gedwangvoederd. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Wakker Dier.
Heerenveen is de eerste plaats in Nederland waar horecabedrijven hebben afgesproken de delicatesse niet meer te verkopen. Veertig restaurants en cateraars maakten die afspraak op initiatief van Wakker Dier, dat al langer wedijvert voor foie gras-loze menu’s.
Eerder beloofden de hotelketens Mövenpick, Bilderberg en Carlton en grote bedrijven als KLM en de Bijenkorf al geen foie gras meer te serveren.
bron: agd.nl
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nick, alleen wanneer de leeuwin met forcefeeding is grootgebracht :-).
Werd er voordien zo ontiegelijk veel foie gras gegeten in Heerenveen dat dit een verschil uitmaakt voor de plaatselijke Horeca?
Anders vertaald: Als ik morgen afspreek met alle restaurateurs in Zoutenaaie om geen leeuwin meer op het menu te zetten, kom ik dan ook in de krant?
@flipse, ganzenlever berichten brengen altijd de nodige roering. Altijd al zo geweest. Is een beetje goedkoop scoren van Wakker Dier, die weten ook dat de kerst eraan komt.In een eerder bericht wordt hier al aangegeven dat het absoluut niet hoeft met dwangvoeding dus dat argument is al een tijdje geleden onderuit gehaald.Waarmee de kern van het onderwerp omvalt als een boom.
@flipse: ik denk dat de gemiste kans toch vooral ligt bij het ontbreken van steekhoudende feiten in je reactie. Nu verwijs je de berichtgeving alleen maar naar de prullenbak zonder dit te onderbouwen.
Daarnaast staat dit bericht in de rubriek "geknipt" waar ik uit opmaak dat dat ook precies is wat het is.
Het zou prettig zijn wanneer op Foodlog pertinente prietpraat mbt foie gras vermeden zou kunnen worden. Het overschrijven van artikelen, geschreven door mensen die niet van de hoed en de rand weten, wordt al genoeg gedaan en helpen bepaalde, ongefundeerde, meningen in stand te houden. Gemiste kans dus!