GaultMillau reikt komend najaar een nieuwe Award uit: die voor het beste groenterestaurant van de Benelux. De prijs wordt, anders dan de andere awards van de restaurantgids, uitgereikt aan de winnaar van een competitie.34 restaurants in Nederland, België en Luxemburg hebben zich ingeschreven voor de strijd. Op 25 maart maakt GaultMillau de dertien genomineerden bekend die door mogen naar de ‘finaleronde’. De winnaar wordt eind oktober bij de presentatie van de GaultMillau 2010 bekendgemaakt.
De competitie is onderdeel van de campagne Eet meer Groenten, die is gestart op initiatief van de Belgische ‘groentekok’ Frank Fol. Diverse Belgische topchefs steunen de actie, waaronder driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve en GaultMillau chef van het jaar Vicky Geunes.
bron: missethoreca
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Al ongeveer 25 jaar zit ik te wachten op de culinaire ontdekking genaamd: vegetarisme op zijn fijnst!
Geen bonen of kaas, maar expirimentele groentegerechten waarvan je spontaan kan gaan janken.
Eenmaal dit geproefd is er geen andere weg meer mogelijk. U bent verkocht en verknogt ook omdat het overduidelijk is dat de vleesindustrie onze planeet kapot maakt en de mensheid ziek.
Gezond en gegoten in een delicatessevorm mag ik me elke dag verheugen op het feit dat ik geen vlees meer eet en alleen nog maar de pure, mens,dier en planeetvriendelijk groentegerechten mag nuttigen.
Om zo te kunnen koken ben je in mijn visie een kunstenaar!!
Ik hoop dat ik deze manier van koken in de toekomst vaker mag tegenkomen, misschien zelfs in de huiskamer.
Het gaat u alle goed!
Anne, dat is heel goed mogelijk! Hier vragen de mensen nog om koolraap, postelein enzo. Maar ik denk dat bijv. de meiraapjes via de nieuwe Nederlanders weer op het schap zijn gekomen, net als de kikkererwten.
lizet,zal het dan toch liggen aan het platteland.Van oudsher deze groenten gewent?
Fien, ik heb de neiging wáár ik ook in het land ben even een super binnen te lopen, gewoon uit nieuwsgierigheid en heb ik meteen de boodschappen ook gedaan. Dat heb je zo met ambulante beroepen ;-). Valt me op dat ik in Brabant, Limburg, Gelderland zeker vaker 'vergeten' groenten tegenkom in vergelijking met de Randstad.
Echt waar? Ik zie ze hier nauwelijks liggen, maar natuurlijk kom ik lang niet bij alle supermarkten. Super de Boer had inderdaad iets van vergeten groenten, ben vergeten wat... misschien snijbiet.