Dat kan in Groot-Brittannië, waar eerder deze week al het derde restaurant binnen de muren van een gevangenis werd geopend. Het initiatief is van The Clink Charity, dat op deze wijze gedetineerden aan de vooravond van hun terugkeer in de maatschappij een kookopleiding laat volgen. Daarbij leren ze een aantal nuttige vaardigheden, zoals het bereiden van voedsel, serveren en ook netjes schoonmaken.
De opleiding en keuken staan onder toezicht van koks van naam. Alberto Crisci, voorheen chef-kok in het Londense sterrenrestaurant Mirabelle, is de directeur. Antonio Carluccio is als ambassadeur bij het project betrokken.
Gasten moeten minimaal 48 uur van te voren reserveren en worden gescreend - tot vingerafdrukken aan toe, schrijft De Standaard. Dit blijkt klanten niet af te schrikken: de twee al bestaande gevangenisrestaurants trokken vorig jaar 18.000 klanten.
Dit artikel afdrukken
De opleiding en keuken staan onder toezicht van koks van naam. Alberto Crisci, voorheen chef-kok in het Londense sterrenrestaurant Mirabelle, is de directeur. Antonio Carluccio is als ambassadeur bij het project betrokken.
Gasten moeten minimaal 48 uur van te voren reserveren en worden gescreend - tot vingerafdrukken aan toe, schrijft De Standaard. Dit blijkt klanten niet af te schrikken: de twee al bestaande gevangenisrestaurants trokken vorig jaar 18.000 klanten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook