'Een aardige geste', zegt Ashkan Mossafaian van The House of Caviar and Fine Foods. Dat is natuurlijk nonsens. Het is een onaardige geste. Mensen lekker maken met iets waar anderen zich te goed voor voelen. Als het dan toch fout is, dan is het ook fout. Ook al vind ik het - hoe na-oorlogs ik ook ben - zonde om met eten te knoeien. De facto maakt het geen verschil of de recycling van de levers plaats vindt via de verbrandingsoven of de maag van een arme sloeber. Die krijgt in ons land echt wel te eten.
Had het gewoon naar Frankrijk geëxporteerd en daar verkocht voor de prijs die die dieren verdienen. Foie gras is daar comme il faut. Zo had je daar ook nog iets duidelijk kunnen maken en had Mossafaian niet hoeven miepen over zijn misgelopen € 25.000.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Voor hen die interesse hebben in de voedselbank en de wereld erachter. Er komt een 6 delige docureeks op Tv door de EO vanaf vandaag 19.25 uur op Ned.2.
Ik hoor net van Marie France Lanson, die vlakbij Béziers woont, dat bij een aantal Z-Franse voedselbanken de armen klagen ... over alwéér foie gras en gerookte zalm ;-)
De bekendste voedselbank van Nld zit in de Bijlmer in Amsterdam.
Die noemen we hier Zuid-Oost.
Gr.Remy
Remy, Zuid-Oost?!?!?
Het lijkt mij een goede zaak om in 2007 de discussie over dierenleed, dierenconsumtie en productiemethoden eens goed en in brede kring te voeren.