imageWat moet je hier nou van denken: "De ganzenlever die de Bijenkorf vorige week uit de schappen haalde vanwege de dieronvriendelijke behandeling die de ganzen krijgen, is door de leverancier gedumpt bij de voedselbanken."?

'Een aardige geste', zegt Ashkan Mossafaian van The House of Caviar and Fine Foods. Dat is natuurlijk nonsens. Het is een onaardige geste. Mensen lekker maken met iets waar anderen zich te goed voor voelen. Als het dan toch fout is, dan is het ook fout. Ook al vind ik het - hoe na-oorlogs ik ook ben - zonde om met eten te knoeien. De facto maakt het geen verschil of de recycling van de levers plaats vindt via de verbrandingsoven of de maag van een arme sloeber. Die krijgt in ons land echt wel te eten.

Had het gewoon naar Frankrijk geëxporteerd en daar verkocht voor de prijs die die dieren verdienen. Foie gras is daar comme il faut. Zo had je daar ook nog iets duidelijk kunnen maken en had Mossafaian niet hoeven miepen over zijn misgelopen € 25.000.
Dit artikel afdrukken