Een zegspersoon meldde de redactie dat afgeschoten wilde ganzen in de provincie Noord-Holland niet door poeliers worden afgenomen vanwege gebrek aan belangstelling van de consument. Daarom worden de karkassen schoongemaakt en panklaar geportioneerd en ingesealed afgeleverd bij de voedselbank. Voorheen werden ze vernietigd. De klanten van de voedselbank zouden het wilde ganzenvlees 'wel lekker' vinden maar er weinig enthousiast over te zijn. Ze vonden het vooral droog.

De zegspersoon meldde te verwachten dat Voedselbank-klanten het ganzenvlees weggooien omdat ze niet weten hoe het klaargemaakt moet worden.

Borstvlees van gans is droog. De bouten zijn taai als het een oudere gans betreft. Een poelier vertelde dat zijn personeel bovengemiddeld veel werk heeft aan het schoonmaken van ganzen. Bedrijfseconomisch is gans moeizaam.

Fotocredits: Rick Smith

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken