Gaga. Voor Engelstaligen is dat een zingende Lady. Voor Franstaligen betekent het 'gek'. Zoals Sarkozy, M. le Président, het met zijn ingeslikte 'je' zou zeggen: "J'suis pas gaga" = bennie gek.

De Lady heeft zich een jurk van vlees laten aanmeten. De commentaren waren niet van de lucht. 'Miljoenen mensen hebben te weinig te eten. Dit doe je niet.' We zeggen dat nooit over, bijvoorbeeld, een aanbieding van Ryanair om nog even een weekendje zon te pikken. Toch is met de uitstoot en het geld van de tickets heel wat nood in de wereld te lenigen.

Gaga is ook een man. Dat vinden verschillende lezers van de Metro van gisteren. De wat mij betreft onvolprezen Meneer Wateetons die niet uit pakjes, bakjes en zakjes kookt en geheel volgens de regels van Jonathan Safran Foer alleen vlees eet van dieren die hij zelf doodt stond gisteren op de voorpagina van de gratis krant. Compleet met foto van de eend die hij ving in het park en die hij later voor de reportage in zijn keuken de nek zou omdraaien. Het is volgens de regels van de door de dierenrechtenbeweging zo gewaardeerde Foer, maar de commentaren op de site van de Metro liegen er niet om. 'Deze man is ziek'. 'Dit hoort niet in de krant'. 'Verbijsterend'. Daarnaast lees je: Ik heb vanochtend dit artikel met verbazing in de trein gelezen. Wat een walgelijk artikel zeg! Naast het feit dat het al compleet idioot gedrag is van meneer de 'stadsjager' (Whats next? De kinderboerderij op het menu?) is het gegeven dat metro hier paginabreed aandacht aan besteedtwellicht nog bedroevender. Een krant hoort zich niet met dit soort zieke journalistiek bezig te houden! En: Fantastisch artikel!! Alleen begrijp ik al die verontwaardigde reactie niet zo goed. Kom op mensen, de vleesindustrie is ook niet om over naar huis te schrijven. Maar volgens mij staan jullie daar niet bij stil als jullie een pondje half om half kopen bij de AH. Beetje hypocriet..

Vlees zorgt voor emoties. Heftige.

Welke beeld van onze gevoelens ten aanzien van vlees laten deze reacties zien en welke reactie heb je zelf?

Hier alvast eentje van Jurgen - nog van vóór hij de reacties zag.

Dit artikel afdrukken