De Vereniging van de Belgische water- en frisdrankindustrie is het zat dat er steeds weer alarmerende berichten opduiken over intensieve of laagcalorische zoetstoffen (zoals aspartaam). Daarom lanceren ze een website met "de belangrijkste wetenschappelijk onderbouwde informatie over intensieve zoetstoffen die toegelaten zijn in de Europese Unie".
Op de site is informatie te vinden over de intensieve zoetstoffen acesulfaam K, aspartaam, cyclamaat, neohesperidine DC, neotaam, sacharine, steviolglycosiden en sucralose. De juistheid van de getoonde informatie wordt gegarandeerd door een wetenschappelijk panel. Verder kunnen consumenten op de site een gepersonaliseerd advies krijgen hoeveel zoetstoffen ze per dag gerust kunnen consumeren. Dat meldt RetailDetail.
Dit artikel afdrukken
Op de site is informatie te vinden over de intensieve zoetstoffen acesulfaam K, aspartaam, cyclamaat, neohesperidine DC, neotaam, sacharine, steviolglycosiden en sucralose. De juistheid van de getoonde informatie wordt gegarandeerd door een wetenschappelijk panel. Verder kunnen consumenten op de site een gepersonaliseerd advies krijgen hoeveel zoetstoffen ze per dag gerust kunnen consumeren. Dat meldt RetailDetail.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook