De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) geeft vier tips om tijdens de komende feestdagen bron- en mineraalwater te serveren als calorieloos alternatief voor alcoholhoudende dranken. Omdat het koolzuur in bruisend bron- en mineraalwater de smaakpapillen reinigt, kun je het best sterk bruisend water schenken bij het voorgerecht, gevolgd door licht bruisend water bij het hoofdgerecht en plat water bij het dessert. Bij het aperitief kan water met een smaakje prima dienen als alternatief voor champagne of wijn.

Om water een feestelijk tintje te geven, kun je het in een sierlijk glas schenken of er wat fruit aan toevoegen; dat adviseren de frisdrankbottelaars.

Met Kerst laten ze zich zien van hun radicale kant. Onlangs meende Coca-Cola nog te moeten adverteren met culinair frisdrankgebruik.

De frisdranksector ligt onder vuur vanwege de toegevoegde suikers en het belangrijke aandeel van die suikers in de totale consumptie. Duidelijkheid over culinaire non-alcoholica is echter nog ver te zoeken. De bottelaars lijken in verwarring te verkeren over hun boodschap ten aanzien van verantwoord drinken.
Dit artikel afdrukken