We hebben het dit jaar maar geen aandacht gegeven. Zou het volgend jaar weer gezonde fritessaus worden? Of misschien een appel die eindelijk echt zo lekker is dat je het wel uit je hoofd laat om nog Fresh Tapas of Frideale te willen?

Fresh Tapas van The Greenery is uitgeroepen tot winnaar van de Jaarprijs Voedingscentrum 2007. Fresh Tapas zijn fruitmixen, snackgroenten, frisse salades en heel fruit, die op plaatsen worden aangeboden waar tot voor kort geen groente en fruit te koop waren. De Jaarprijs is 29 november uitgereikt door Angela Groothuizen in de Glazen Zaal in Den Haag. De jury prijst het feit dat The Greenery het aandurft een breed assortiment aan groente- en fruitproducten te introduceren, als tussendoortje of gezonde maaltijd voor ‘buiten de deur’. Het product is daarom ‘met overtuiging’ tot winnaar gekozen. "Fresh Tapas zijn te koop op plaatsen waar de gezonde keuze niet altijd even makkelijk is, zoals op tankstations en in kantines. Dit product maakt die gezonde keuze nu wél gemakkelijk. De naam ‘Fresh Tapas’ is bovendien goed gekozen. Het is hip en nodigt uit tot kopen en eten. Het Voedingscentrum wil The Greenery met het toekennen van de Jaarprijs stimuleren het concept Fresh Tapas verder uit te rollen en breder beschikbaar te maken”, aldus de jury.

Het Voedingscentrum reikt de prijs jaarlijks uit aan een nieuw product of initiatief dat bijdraagt aan een gezonder eetpatroon van Nederlanders. Dit jaar hebben 52 levensmiddelenfabrikanten een product of campagne ingezonden. Het is de elfde keer dat de Jaarprijs wordt uitgereikt. De winnaar van de Jaarprijs Voedingscentrum 2007 mag een jaar lang exclusief gebruik maken van het door het Voedingscentrum speciaal ontwikkelde beeldmerk.


bron: Voedingscentrum, 29/11/07
Dit artikel afdrukken