De betekenis van de landbouw in de samenleving wordt steeds groter. Dat zei bestuursvoorzitter Louise Fresco van Wageningen University & Research gisteren, donderdag 14 november, tijdens de jubileumviering van aardappelverwerker Avebe in Groningen.

Fossiele brandstoffen faseren uit. Dat is gunstig voor de economische bijdrage van de landbouw, denkt Fresco aldus Boerderij, omdat het betekent "dat voor onze energievoorziening andere bronnen belangrijker worden, zoals wind, zon en biomassa. Daarnaast moet de chemische industrie op zoek naar niet-fossiele grondstoffen. Alleen de landbouw kan die in voldoende mate leveren.”

Boeren worden in de visie van Fresco dan ook telers van meer dan voedsel alleen. Ze worden grondstoffenleveranciers in de markt voor energie en materialen voor bouw, materialen en kleding (op dit moment voor 65% bestaande uit aardolieproducten). Op het gebied van met name energie zal een toenemende schaarste optreden omdat zon en wind onvoldoende kunnen voorzien in de vraag.
Boerderij - Fresco: landbouw wordt steeds belangrijker in samenleving
  • Deel
Druk af