#1 Omdat je, in ieder geval tot nu toe, échte Franse kwark alleen in Frankrijk kon eten. Nederlanders zijn in Frankrijk al heel snel toerist.
Nederlandse toeristen vinden Franse (en Belgische!) kwarken lekkerder. In Nederlandse supermarkten wordt dan ook in Nederland geproduceerde kwark vaak ‘Franse kwark’ genoemd. Kwark is populair en FrieslandCampina kan de vraag niet meer aan. Daarom wordt productie uitbesteed aan Eurial in Jouy, Frankrijk. 'Omdat die fabriek voldoet aan de Nederlandse kwaliteitseisen.' O ja? Of omdat de Fransen goed zijn in kwark?
Boerderij - Franse hulp bij kwarkproductie FrieslandCampina, 27 jan 2020#1 Omdat je, in ieder geval tot nu toe, échte Franse kwark alleen in Frankrijk kon eten. Nederlanders zijn in Frankrijk al heel snel toerist.
Toevallig van de week de aflevering Kwark van Keuringsdienst van Waarde zitten kijken. Zoals gewoonlijk is het product niet meer wat het ooit was of zelfs nog maar kwark te noemen, vanwege - uiteraard - kosten en efficiëntie.
#1 Jeroen,
Omdat je alleen als Nederlandse toerist in Frankrijk (of België) de echte Franse (of Belgische) kwark kunt eten?
De Franse kwark in Nederland is Nederlandse kwark die ze vervolgens 'Franse kwark' noemen.
Wat is Franse kwark? Faiselle, fromage blanc, fromage frais?
Overigens Fransen hebben de strengste kwaliteiteisen ter wereld. (Althans dat is wat ik van mijn collega's om mij heen verneem)
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.