De Franse gevogelte-coöperatie Euralis gaat vanaf juni foie gras produceren in China. Op grond van wettelijke voorschriften is de import van foie gras in China verboden. Maar de Chinezen zijn wel dol op het verfijnde luxe-product. Dus trekt Euralis de stoute schoenen aan en gaat het ter plekke produceren. Het opent in China een fabriek waar vooralsnog 300.000 eenden per jaar gefokt, gemest en geslacht gaan worden. Goed voor 150 ton foie gras per jaar. Op termijn moet dat groeien naar 1 miljoen eenden. Frankrijk produceert momenteel jaarlijks 20.000 ton foie gras, waarvan 4.600 ton geëxporteerd wordt.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Foie Gras is een van de meest risicovolle vleesproducten met hoge percentages ziekteverwekkende eiwitten (prionen), die bloedklontenringen veroorzaken in het hele lichaam, en die kunnen leiden tot dementie, hartziekten, leveraantastingen en diabetes, zie bijv. hier.