Wanneer de naam van een Franse sterrenchef op een kant-en-klaarmaaltijd prijkt betekent dat niet dat het een gezonde of eerlijke maaltijd is. Bijna integendeel, meldt RetailDetail.

De Franse publieke omroep Franceinfo en de Franse tak van foodwatch onderzochten 65 bereide maaltijden van chefs. Daarvan kunnen er 41 niet door de beugel omdat ze niet voldoen aan gezonde voedingsrichtlijnen. Als voorbeeld noemen ze onder meer een pastagerecht van Thibault Sombardier, een chef met één Michelinster, die het E-nummer 471 bevat, een vetzuur dat een populaire Franse gids voor voedseltoevoegingen beschrijft als 'liefst te vermijden'. Volgens het betrouwbare food-info.nl is er niets mis mee.

De echte aap die uit de mouw komt, is de consumentenmisleiding die maaltijdfabrikanten onder de vlag van de sterrenchefs plegen. Onder de naam van Sombardier is pasta met het exclusieve eekhoorntjesbrood te koop die vooral gewone champignons bevat. Babyvoeding die gecreëerd zou zijn door 2-sterrenchef Ghislaine Arabian blijkt vooral water te bevatten.

Volgens het onderzoek van foodwatch en de Franse omroep zou het de koks vooral om het geld te doen zijn, schrijft het AD. De vermelding van hun naam bij een pasta of eendenpaté levert ze ”enkele duizenden tot honderdduizenden euro’s op.”
RetailDetail - Franse maaltijdproducten misleiden met sterrenchefs
Reageer
  • Deel
Druk af