De Franse president Emmanuel Macron houdt van het best mogelijke eten. "Telkens als ik staatshoofden ontvang, wil ik de Franse gastronomie eren", zei hij al eens. Maar gastronomie beperkt zich niet tot Frankrijk: gisteren kreeg Macron 40 internationaal vermaarde chefs over de vloer die bovenaan de ranglijst van de internationale restaurantranglijst La Liste staan.
De derde editie van La Liste bevat de 1.000 beste restaurants ter wereld, gerangschikt door meer dan 550 gastronomische gidsen en restaurantsites. Macron greep de gelegenheid aan om de chefs bewuster te maken van het belang van behoud van hulpbronnen en duurzaam voedsel, schrijft Le Point.
La Liste wordt dit jaar opnieuw aangevoerd door Guy Savoy van het Parijse Maison de la Monnaie. Het hoogst geklasseerde restaurant uit de Benelux is Hertog Jan van Joachim Boudens in het Belgische Zedelgem; de Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat op plaats 35.
Le Point - Emmanuel Macron reçoit la planète gastronomie à l'Élysée
De derde editie van La Liste bevat de 1.000 beste restaurants ter wereld, gerangschikt door meer dan 550 gastronomische gidsen en restaurantsites. Macron greep de gelegenheid aan om de chefs bewuster te maken van het belang van behoud van hulpbronnen en duurzaam voedsel, schrijft Le Point.
La Liste wordt dit jaar opnieuw aangevoerd door Guy Savoy van het Parijse Maison de la Monnaie. Het hoogst geklasseerde restaurant uit de Benelux is Hertog Jan van Joachim Boudens in het Belgische Zedelgem; de Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat op plaats 35.
Benieuwd wie me kan uitleggen hoe je duurzaam met 2 personen voor 3-400 euro eet. Als je dat nederige bedrag haalt incl. wijn...
Gaat de winst van die duurzame top-restaurants dan naar een goed duurzaam doel ?
Top restaurants hebben per definitie geen voedings-, maar een genotsfunctie.
In plaats van Yab-Yum genieten van Yam-Yam..
Zo simpel is dat.