De Franse premier Edouard Philippe zei gisteren in een brede politieke beleidsverklaring dat zijn regering het zogenoemde front of pack voedsellogo Nutri-Score - dat ook de Nederlandse supermarkten, de Consumentenbond en foodwatch willen - verplicht zou willen opleggen aan alle lidstaten van de EU. De Franse regering zal daar voor ijveren bij de nieuw te vormen Europese Commissie.

Volgens Philippe is de aanpak van het logo succesvol. Omdat het onwaarschijnlijk is dat producenten van te zoete frisdrank of sterk bewerkte levensmiddelen vrijwillig aan het initiatief zullen deelnemen, vindt hij wettelijke verplichting van belang.

Tevens kondigde Philippe aan "een nieuwe gezondheidsfase" te willen openen door obesitas preventief aan te pakken. Dat moet een nationale doelstelling worden "voor scholen, gezondheid, sport, landbouw, industrie," zei hij. Hij nodigde het parlement uit om met voorstellen te komen.

Vanmorgen lieten de bedenkers van Nutri-Score weten dat consumenten er goed aan doen om het initiatief van de premier te steunen en de Europese petitie voor invoering te steunen. Die blijft vooralsnog steken op 22.000 handtekeningen terwijl er een miljoen nodig zijn.
Echos - Matignon veut rendre l'étiquetage alimentaire Nutriscore obligatoire
Reageer
  • Deel
Druk af