Verschillende blogs sprongen bovenop het nieuws dat ons eigen Wageningen heeft ontdekt dat frambozen meer antioxidanten en vitamine C bevatten dan bijv. broccoli, tomaten en kiwi's - de nummers 1 van de gezonde groenten en fruitsoorten.
Wat de vrucht precies doet in ons lichaam weten we nog niet. De vrucht bevat dermate complexe moleculen - zg. ellagitannines - dat we ze waarschijnlijk niet integraal kunnen opnemen. Gehoopt wordt dat we ze tijdens de spijsvertering in 'stukjes knippen' en dan opnemen.
Hoe het ook zij, de framboos is ongekend gezond. Nadeel zou zijn dat de vruchten zo duur zijn. Tsja, bij AH en delicatessen-groentenboeren wel - het is kwetsbaar spul dat niet bedoeld is om te bewaren of vervoeren.
Wel eens bedacht dat een frambozenstruik het prima doet tegen een zonnige muur, zelfs in een pot op je balkon? De lente is tenslotte eindelijk aan het beginnen en zo'n struikje kost je maar een paar Euro!
Oppassen, want in de volle grond krijg je er na een paar jaar zoveel dat je de buurt moet vragen mee te helpen eten.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Je moet ze wel eten als ze normaal zijn en niet als ze er zo uitzien als op die foto... Ze zien er daar heel korrelig uit en die zijn niet echt mooi...
Het zij je vergeven! ;-)
hahahah sorry hoor, ik kon het niet laten, snap er geen bal van; dat Frans ;-)
ah, oui, mayonaise... et alors... trottoir, non?
heureusement qu'il ne faut que quelques jours pour une framboise!