'Goedverkochte levensmiddelen waren onder meer vlees, vis, salades, sauzen en ijs en zomerse dranken als witbier, rosé en witte wijn. Ook was er grote vraag naar aanmaakblokjes, kant-en klaarbarbecues, plastic bordjes en bestek en zonnebrandartikelen', meldt Boerderij.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
BBQ seizoen heeft nog een ander groot voordeel. Het opruimen van de incourante vleesvoorraden en berenvlees. Lekker gekruid proeft men het afwijkende vlees toch niet. BBQ heeft nog aanzienlijke andere risico's dan de microbiologische trauma's die Rijkelt zo goed omschrijft. Mijn risico inventarisatie is te lezen op: http://www.scientanova.com/2014/06/06/1422-pinksterweekend-bbq-weekend/
Soms kan BBQ best gezellig zijn verder.
Nee, dat is niet typisch voor NL, maar voor veel Europese landen, Canada en Amerika. Als er veel BBQ-spullen worden verkocht, ne mensen trekken massal naar oppervlaktewater, dan kan je narigheden verwachten. Vooral als de buitentemperatuur boven 20C is. Waarschuwen van mensen die al met de BBQ spelen heeft geen zin, denk ik. Als je wat in hygiënisch gedrag wilt veranderen moet je dat op de (basis)school doen.
Is dat nu typisch voor Nederland?
Ik zou eerst schrijven: Mensen veel plezier en smakelijk eten van de bbq, vooral van de Hollandse kip van AH.
Hou de fik er goed in tegen kleine monsters en mocht het toch niet goed aflopen zie ik je in het Walhalla. Dat ligt net naast dat gebouw met de zeventig maagden. Let op de woorden net naast( de beruchte kleine lettertjes). U bent gewaarschuwd.
En nu wachten op de dagen na Pinksteren: zou er ook een piekje zijn in het aantal geregistreerde gevallen van campylobacteriose? grillen van vlees en contact met oppervlaktewater zijn ook nu nog bekende risico's (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15764201).