image

We gaan steeds meer 'buiten de deur eten'. In 2020 wordt zelfs een omzet van 33 miljard euro verwacht. Dat is bijna net zoveel als Nederland nu betaald voor zijn al zijn eetboodschappen voor thuis.
De horeca wrijft zich in de handen. De kwaliteit en keuze in de supermarkten in Nederland loopt achter op die van andere landen. Hoe zullen die twee er staks in de horeca eigenlijk uitzien?


De horeca kan rekenen op flink meer bezoekers tijdens de komende Paasdagen. Recente cijfers wijzen uit dat bijna een vijfde van de Nederlanders de horeca bezoekt tijdens Pasen. Dat zijn er fors meer dan vorig jaar. Uit cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering in samenwerking met Foodstep en in opdracht van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) blijkt dat 18,9 procent van alle Nederlanders tussen zestien en 64 jaar komende Paasdagen de horeca bezoekt.

Vorig jaar bezochten 12,3 procent van de Nederlanders de horeca tijdens Pasen. Het jaar daarvoor 12,9 procent. De verwachting voor 2008 betekent een spectaculaire toename van ruim 53 procent. Vooral mensen uit de grote steden en uit de zuidelijke provincies gaan horecabedrijven bezoeken. Daarnaast zijn het vooral de 35-plussers en eenpersoonshuishoudens die de weg naar de horeca weten dit jaar.

Naast uit eten gaan zijn ook hotelovernachtingen populair dit jaar. Bijna 430.000 Nederlanders zijn van plan dit jaar het paasweekeinde in een hotel te overnachten. Dit is ook forse meer dan in 2007 en 2006.


bron: missethoreca
Dit artikel afdrukken