Hoe zorg je dat er meer voedsel uit de regio ook wordt opgegeten in de regio?
Rechtstreekse contacten tussen consumenten en producenten zijn daarbij
cruciaal. Winkels en horeca-ondernemers die open staan voor regionale
producten eveneens. Moeten meer boeren en afnemers zich verenigen in
coöperaties? Zijn er andere slimme distributiekanalen of concepten te bedenken
die de regionale voedseleconomie een boost kunnen geven?

Op de eerste Urgenda Foodtour op maandag 5 september gaan we met die
vragen aan de slag. Overdag bezoeken we actieve ondernemers, boeren,
winkels, horeca en consumenten in de regio Amersfoort - Eemland – Gelderse
Vallei. Hier is ‘Echt Eten in de Eemstad’ actief om zoveel mogelijk partijen bij
elkaar te brengen en regionaal voedsel onder de aandacht te brengen. We sluiten
de dag af met het overheerlijke Grote Streekdiner (17.30 uur) en een
spetterend Architectuurcafé met o.m. Carolyn Steel van het bekende boek 'The Hungry City' (20 uur).

Urgenda organiseert deze tour in samenwerking met Echt Eten in de Eemstad.
Professionals uit de voedselwereld zijn van harte uitgenodigd om mee op stap te
gaan. Voor de kosten van de maaltijden en vervoer vragen we een bijdrage van
50 euro (kostprijs). Deelname aan het avondprogramma is bij de tour
inbegrepen. Opgeven, vóór 30 augustus, kan bij marja.cottaar@urgenda.nl.
Wil je alleen naar het Streekdiner of Architectuurcafé ’s avonds? Dat kan.
Opgeven voor het streekdiner (€ 25) kan bij a.devos@kunsthalkade.nl. Vooraf
opgeven voor het Architectuurcafé is niet mogelijk. De toegang is gratis.
Dit artikel afdrukken