Linda Roodenburg is gespecialiseerd in fotografie, antropologie en eetculteren. Ze heeft onder andere het swingende Rotterdams Kookboek gepubliceerd en werkte recentelijk mee aan de tentoonstelling Keukens van Amsterdams en het daarbij verschenen boek (met fotograaf Erik Klein Wolterink). Al haar uiteenlopende interesses en recente projecten komen bij elkaar in het digitale en dus virtuele FoodMuseum.
Op het informatiebordje in de Centrale Hal van het FoodMuseum, schrijft Linda:
“Alles van waarde is bederfelijk”
Wie meer wil weten over culturen in de wereld, moet beginnen met het voedsel.
Eten en voedsel zijn diep geworteld in iedere cultuur. Een maaltijd is een knooppunt van rituelen en tradities, die mensen met elkaar verbindt en culturen van elkaar onderscheidt.
Het FoodMuseum verzamelt en presenteert alles wat te maken heeft met voedsel in relatie tot cultuur. Het beschrijft de verhalen achter objecten en tradities vanuit verschillende perspectieven: historisch, etnografisch en gastronomisch. Van oeroude Chinese tradities tot parttime vleesverlaters, van Hollandse Nieuwe tot Marokkaanse patisserie, van eetbare aarde tot witte truffel.
Voedsel als een ingang tot culturele diversiteit in een land, in een stad, of in een buurt.
Het museum initieert projecten, maakt publicaties en tentoonstellingen.
Niets staat vast in het FoodMuseum. Het groeit organisch, in de virtuele en in de tastbare wereld, afhankelijk van kansen en de actualiteit
Het is een prachtig vormgegeven virtueel-reële omgeving, waar je letterlijk kunt ronddwalen en verrassende kijkjes kunt nemen. De moeite waard!
Dit artikel afdrukken
“Alles van waarde is bederfelijk”
Wie meer wil weten over culturen in de wereld, moet beginnen met het voedsel.
Eten en voedsel zijn diep geworteld in iedere cultuur. Een maaltijd is een knooppunt van rituelen en tradities, die mensen met elkaar verbindt en culturen van elkaar onderscheidt.
Het FoodMuseum verzamelt en presenteert alles wat te maken heeft met voedsel in relatie tot cultuur. Het beschrijft de verhalen achter objecten en tradities vanuit verschillende perspectieven: historisch, etnografisch en gastronomisch. Van oeroude Chinese tradities tot parttime vleesverlaters, van Hollandse Nieuwe tot Marokkaanse patisserie, van eetbare aarde tot witte truffel.
Voedsel als een ingang tot culturele diversiteit in een land, in een stad, of in een buurt.
Het museum initieert projecten, maakt publicaties en tentoonstellingen.
Niets staat vast in het FoodMuseum. Het groeit organisch, in de virtuele en in de tastbare wereld, afhankelijk van kansen en de actualiteit
Het is een prachtig vormgegeven virtueel-reële omgeving, waar je letterlijk kunt ronddwalen en verrassende kijkjes kunt nemen. De moeite waard!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Schitterend!
Weer heel anders, maar net zo inspirerend als het Rotterdams Kookboek.
Ontzettend leuk zeg, mooi gedaan ook! Complimenten bedoel ik dus eigenlijk ;-)