Heel goed van de VWA. Nu alle anderen nog, zouden wij zeggen, van de Natuurwinkeliers tot Allerhande, niemand mag zijn producten gezond noemen.
En gaarne dienen wij u bij deze van advies. U hoeft op uw website slechts te linken naar de website van het Voedingscentrum en dan naar deze link.
De doorzetter vindt hier een schat aan informatie over broccoli.
U moet weten, het Voedingscentrum is net als de VWA een overheidsorgaan en het scheelt niet veel meer of die twee gaan samen. Dus kunt u binnenkort op uw website zetten dat de VWA over informatie beschikt waaruit blijkt dat broccoli goed is voor de gezondheid van mensen.
Waarnaartoe kunnen wij een rekeningetje sturen voor dit advies?
Hoogachtend,
redactie Foodlog
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Rob, de redactie overlegt of we op betaling in natura kunnen ingaan ;-)
Geachte redactie, dat is wel heel erg leuke informatie. Mag ik u uitnodigen voor een diner in mijn Cressperience. Ik garandeer dat er niet vanuit pakjes gekookt wordt.
De link verwijst naar een deel van de site van het Voedingscentrum dat gaat over natuurlijke gifstoffen. In dit geval glucosinolaten: "De werking van glucosinolaten in bovenstaande groenten en zaden is tweeledig. Enerzijds kunnen deze plantaardige gifstoffen door de spijsvertering worden omgezet in stoffen die schadelijk zijn voor het lichaam. Anderzijds zijn het juist de glucosinolaten die het lichaam beschermen tegen de werking van kankerverwekkende stoffen. Dit komt doordat glucosinolaten de aanmaak stimuleren van eiwitten die schadelijke stoffen in het lichaam onschadelijk maken."
Nu snap ik het als consument helemaal niet meer. Zeker als er staat dat je de groenten moet koken om de omzetting in schadelijke stoffen te voorkomen. Ik dacht dat broccoli rauw het gezondst was? Dat beweert Rob Baan trouwens ook. Een verwijzing naar het Voedingscentrum lijkt me daarom niet volstaan. Dit advies is overigens geheel gratis ;-)