Foodlog is een onafhankelijk nieuws- en discussieplatform over de voedselketen, landbouw, gezondheid, energie en eten & drinken. Foodlog is een open community die het vormen van oordelen en meningen innoveert. Foodlog bereikt jaarlijks 1,5 miljoen unieke bezoekers op de eigen site, waar we een vaste bezoekerskern hebben van 150.000 lezers.

Naast onze online activiteiten, ontwikkelen we ons ook offline. Foodlog organiseert jaarlijks vier congressen. Ons doel is bezoekers informeren over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en het voeren van het gesprek over maatschappelijk prangende zaken. Denk aan minder pesticiden in de landbouw, een gezondere voedselomgeving en digitalisering van ons voedsel.

Procesmasters
Daarnaast werken we aan een brede adviesportfolio. We zijn procesmasters, die genoeg weten van een grote diversiteit aan domeinen om de juiste mensen met elkaar in gesprek te kunnen brengen. Daaruit vloeien bijvoorbeeld producten voort met een commerciële propositie, die ook nog eens bijdragen aan een beter en gezonder voedselsysteem. Voorbeelden van onze projecten zijn het opzetten van een voedselketen, die zich inzet voor een mooier landschap voor zijn klanten. Advisering over versnelde toelatingsprocedures voor groene gewasbeschermingsmiddelen. Het opstellen van toekomstscenario’s over de manier waarop veranderingen in de landbouw in de komende decennia het watermanagement in Nederland zullen beïnvloeden. Het opzetten van real life experimenten voor een gezondere voedselomgeving en het vormgeven van ketensamenwerking met het oog op gezamenlijk onderscheid en een faire verdeling van de winst die daarmee te behalen valt.

Een bevlogen team
Foodlog heeft een team van zes professionals, redactioneel en projectleiders. Foodlog heeft een platte organisatie in de breedste zin van het woord. Zo kun je gewoon een biertje drinken met de baas. Er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt. Onze standplaats is Culemborg, waar iedereen op verschillende dagen werkt. Zo werkt collega Annika een keer per week in Culemborg. Bianca is iedere dag op kantoor te vinden. We zijn flexibel en verwachten dat ook van jou. Een keer ’s avonds een debatavond begeleiden of in het weekend Foodlog vertegenwoordigen op een congres horen bij je taken.

Nog even kort wat extra punten
  • Je hebt een afgeronde opleiding, bij voorkeur in een richting die aansluit bij de aandachtsgebieden van Foodlog, zoals landbouw, voedingswetenschap, food & business, voeding & diëtetiek, chemie, levensmiddelentechnologie, ecologie, gezondheidswetenschappen en life sciences. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met een landbouwachtergrond, die met de voeten in de klei durft te gaan staan of daar zelfs uit komt

  • Je hebt HBO denk- en kennisniveau, aantoonbare interesse in de domeinen van Foodlog en een goede algemene ontwikkeling

  • Je hebt mondeling en schriftelijk een goede uitdrukkingsvaardigheid. Het schrijven van artikelen behoort niet automatisch tot jouw takenpakket, tenzij je dat leuk vindt, goed kunt of wilt ontwikkelen

  • Je overziet de organisatie van een groot evenement, zoals een congres. Daarin werk je zelfstandig aan jouw taken en schroom je niet om de senior projectmanagers op hun verantwoordelijkheden aan te spreken

  • Je bent handig met computers (websites, content management systemen, Excel) en sociale media

Wat wij bieden:
  • Prachtige en inspirerende starterswerkplek binnen een snel groeiende organisatie en binnen een fijn en ambitieus team

  • Goede begeleiding

  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden

  • Het gaat om een fulltime functie, 4 dagen is bespreekbaar

  • Je kunt snel beginnen, bij voorkeur op 1 december

Lijkt het je wat om bij ons te komen werken? We horen heel graag van jou waarom je dat ziet zitten en wie jij bent. Stuur je motivatie met uitgebreid cv (we willen graag weten wat je nevenfuncties naast je studie zijn geweest) voor 18 november naar Bianca van der Ha op uitgever@foodlog.nl.

Wil je toch eerst wat meer weten? Bel (0682188140) of mail (Bianca@foodlog.nl) met Bianca van der Ha, uitgever en senior projectmanager van Foodlog. Met haar zul je het meeste samenwerken.

Wat er in jouw week zou kunnen gebeuren
Op maandag starten we altijd met het redactie-overleg. Daarin bespreekt het hele team de week die komen gaat: denk aan relevant nieuws, persevenementen bezoeken en artikelen schrijven. Ook het projectteam bespreekt de week; wat gaat goed? Waar zitten knelpunten? Tijdens de lunch wandelen we naar het centrum van Culemborg om de lekkerste tompoezen te halen. Onderweg praten we bij over het weekend.

Op dinsdag zitten we met het congresteam samen en denken we het eerstvolgende congres uit: wat is het doel, waar gaat het over, wie willen we als spreker en wie zouden we als sponsor kunnen vragen? Daarna ga je aan de slag met jouw actiepunten: de congreswebsite opzetten, de eerste sprekers contacteren, de locatie afstemmen en het opzetten en uitvoeren van de bezoekersmarketing.

Op woensdag ga je met Dick mee naar een overleg. Je maakt notulen van het gesprek waarin de gemaakte afspraken en actiepunthouders duidelijk samengevat staan. ’s Middags spreek je af met Bianca op Utrecht Centraal om het evenement van morgen door te spreken.

Op donderdag organiseert Foodlog zelf een congres. Je bent de hele dag aanwezig en helpt mee met het opbouwen, post gedurende de dag foto’s, filmpjes en inspirerende quotes op onze sociale kanalen, ontmoet nieuwe mensen en praat bij met bekenden. Aan het einde van de dag proosten we op een geslaagde dag. Volgende week is het weer wat rustiger en zullen we evalueren.

Op vrijdag werk je thuis aan je eigen taken. Je begint aan de internet research voor een scenariostudie. ’s Middags ga je naar het Circular agri food summit of de opening van de Lindt chocoladehemel, waar je Foodlog vertegenwoordigt.

In het weekend help je een uurtje met het zoeken van interessant nieuws, waardoor je volgende week woensdag een uurtje eerder naar huis kan voor je sporttraining.
Dit artikel afdrukken