Foodlog, wat is dat?
Foodlog is hét platform in Nederland als het gaat om onafhankelijke nieuwsverzameling en het gesprek voeren over voedsel, gezondheid, de levensmiddelenindustrie, landbouw en duurzaamheid.

Daarnaast zijn wij procesmasters, die de juiste mensen met elkaar in gesprek brengen op basis van onze grondige kennis van diverse domeinen. Gesprekken faciliteren en onderwerpen uitdiepen doen we met adviesopdrachten, onderzoeken, masterclasses, webinars en rondetafelgesprekken.

Foodlog heeft ook een internationaal zusje. Via AgriFoodNetworks heeft Foodlog als doel het opzetten en verbinden van internationale netwerken op het snijvlak van private, publieke en burgerbelangen.

Procesmasters, wat zijn dat?
Je komt te werken als junior projectmanager binnen het projectteam van Foodlog. Projecten waar we ons mee bezig houden zijn onder meer het verbinden van ketenpartijen om een voedselketen te creëren, die zich inzet voor waardecreatie binnen de hele keten. Ook organiseren we webinars over kansen en valkuilen van digitalisering in food. Binnenkort reiken we weer de Gezonde Innovatie Awards uit samen met FoodPersonality. En wie weet bedenk jij ons toekomstige project.

We werken aan een brede consultancyportfolio. We zijn procesmasters, die genoeg weten van alle domeinen en de juiste mensen met elkaar in gesprek brengen. Voorbeelden van onze projecten zijn het opzetten van een leergang, gericht op het verbinden van mensen en bedrijven in de hele voedselketen door hen samen op te leiden. Advisering over groene, circulaire meststoffen, die resulteert in advies aan ambtenaren. Het opstellen van toekomstscenario’s over de landbouw met NAJK, als input voor hun 45-jarig bestaan. Het opzetten van connecties met Afrika voor kennisoverdracht.

Een platte organisatie met ruimte voor ieders ideeën
Foodlog bestaat uit een team van negen professionals, redactioneel en projectmanagement. Foodlog heeft een platte organisatie in de breedste zin van het woord.

In dit kleine bedrijf met een informele sfeer wordt iedereen gezien en gehoord. Er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Of je nu een maand, een jaar of een eeuwigheid bij ons werkt. Graag zelfs, want in onze organisatie die in een paar jaar flink gegroeid is, is altijd behoefte aan een efficiëntieslag.

Wat we van jou vragen
  • Je hebt een afgeronde opleiding, bij voorkeur in een richting die aansluit bij de aandachtsgebieden of activiteiten van Foodlog, zoals landbouw, voedingswetenschap, food & business, voeding & diëtetiek, chemie, levensmiddelentechnologie, ecologie, gezondheidswetenschappen, life sciences, eventmanagement of marketing en communicatie;

  • Je hebt HBO of WO denk- en kennisniveau, aantoonbare interesse in de domeinen van Foodlog en een goede algemene ontwikkeling;

  • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels. Een enthousiasmerende uitnodigingstekst of rake social mediapost schrijf je vlot. Het schrijven van artikelen behoort niet automatisch tot jouw takenpakket, tenzij je dat leuk vindt, goed kunt of wilt ontwikkelen;

  • Je overziet de organisatie van een evenement, zoals een serie van rondetafelbijeenkomsten, of het proces van een project, zoals de organisatie van de Gezonde Innovatie Awards. Daarin werk je zelfstandig aan jouw taken en schroom je niet om de senior projectmanagers op hun verantwoordelijkheden aan te spreken;

  • Je zult veel verschillende taken krijgen. Je kunt goed je eigen tijd indelen;

  • Je aarzelt niet om de telefoon op te pakken en even af te stemmen met een collega, opdrachtgever of spreker;

  • Je bent handig met computers (websites, contentmanagementsystemen, mail, word) en sociale media;

  • We zijn flexibel en verwachten dat ook van jou. Een keer ’s avonds een debatavond begeleiden of in het weekend Foodlog vertegenwoordigen op een congres horen bij je taken.

  • Je bent niet vies van een dansje, glaasje champagne of stukje taart, waarmee we nieuwe opdrachten vieren. Je durft ook je eigen culinaire kwaliteiten te showen.

Wat wij bieden:
  • Prachtige en inspirerende starterswerkplek binnen een snel groeiende organisatie en binnen een fijn en ambitieus team;

  • Flexibele werktijden, een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor;

  • Een mooi kantoor in de Mauritskazerne te Ede, midden tussen andere food-bedrijven;

  • De mogelijkheid om lezingen, conferenties, symposia en andere evenementen te bezoeken, digitaal en fysiek;

  • Een platte organisatie waarin we je uitnodigen mee te werken aan de groei en ontwikkeling die we doormaken;

  • Goede begeleiding;

  • Het gaat om een fulltime functie, 4 dagen is bespreekbaar.

Lijkt het je wel wat om bij ons te komen werken? We horen graag van jou waarom je dat ziet zitten en wie jij bent. Stuur je motivatie met uitgebreid cv (we willen graag weten wat je nevenfuncties naast je studie zijn geweest) uiterlijk woensdag 18 januari 2023 naar Bianca van der Ha, senior projectmanager bij Foodlog, op Bianca@foodlog.nl.

Wil je toch eerst wat meer weten? Bel (0682188140) of mail (Bianca@foodlog.nl) met Bianca. Met haar zul je het meeste samenwerken.

Wat er in jouw week zoal zou kunnen gebeuren
Op maandag starten we altijd met het projectmanagers-overleg. Daarin bespreken de projectmanagers Marie-José, Bianca en – wie weet – jij de week die komen gaat. Wat gaat goed? Waar zitten knelpunten? Tijdens het wekelijkse ‘kletskwartier’ praten we met heel het team bij over het weekend. ’s Middags is ons Capitum Selectum, kennisuitwisseling tussen collega’s. Claudia vertelt over dierenwelzijn bij slachthuizen over heel de wereld.

Op dinsdag zit het projectteam samen, bespreken we de voortgang en denken we het eerstvolgende project uit. Daarna ga je aan de slag met jouw actiepunten: een spreker regelen voor onze Digital Food-webinarserie, de uitnodiging opstellen en uitsturen voor ons volgende rondetafelgesprek, de locatie voor een debatavond afstemmen en het opzetten en uitvoeren van seminarmarketing. Lunchen doe je samen met je collega’s beneden in het restaurant, gevolgd door een kleine wandeling door de bossen.

Op woensdag ga je met Dick mee naar een overleg. Je maakt notulen van het gesprek waarin de gemaakte afspraken en actiepunthouders duidelijk samengevat staan. ’s Middags spreek je af met Bianca op Utrecht Centraal om het evenement van morgen door te spreken.

Op donderdagmiddag organiseert Foodlog een rondetafelgesprek bij een van onze opdrachtgevers. Je bent de hele dag aanwezig en helpt mee met het klaarzetten en voorbereiden, begeleid de moderatie door Dick, maakt een verslag, ontmoet nieuwe mensen en praat bij met bekenden. Aan het einde van de dag proosten we op een geslaagde dag. Volgende week zullen we evalueren.

Op vrijdag werk je thuis aan je eigen taken. Je begint aan de internet research voor een scenariostudie. ’s Middags ga je naar de Culiperslunch of loop je mee met de Food Miles, waar je Foodlog vertegenwoordigt.

In het weekend help je nog een uurtje met het zoeken van interessant nieuws, zodat je volgende week woensdag een uurtje eerder naar huis kan voor je sporttraining.
Dit artikel afdrukken