De betekenis van ons eten

Eten is er altijd en overal. Het kost bijna niets meer: Nederland is kampioen in de productie van veel, veilig en goedkoop voedsel dat we de hele wereld over slepen. Maar er zijn vele keerzijden. Ons eten heeft geen betekenis meer. Mensen snappen niet waar het vandaan komt, eten er te veel van of gooien het weg. En boeren verdienen er nauwelijks iets meer op. Is er een weg terug? Kunnen we de omslag maken naar een landbouw die gezond en duurzaam is en een eerlijk inkomen oplevert voor de boer? Hoe doe je dat voor een regio als Groningen? Heeft een regionale voedselstrategie zin?
In het ‘Foodlogcafé on tour’ gaan Urgenda, Foodlog en de Youth Food Movement samen met jou op zoek naar de antwoorden. Consument zijn we immers allemaal. Vertegenwoordigers van boeren, (super)markten, wetenschap en politiek helpen ons daarbij. M.m.v. Dick Veerman (Foodlog), Sandra van Kampen (Urgenda) en Samuel Levie (YFM).

Locatie: Groninger Forum
Tijd: 20.00 uur
Dit artikel afdrukken