Foodlog Live 15 september 2018
Op zaterdag 15 september vindt de Foodlog-dag van 2018 plaats: Foodlog Live!

Het is Foodlog, maar dan offline: nieuws, verhalen, discussies en goede gesprekken. Maar veel gezelliger en met meer lol. Deze - ook nog eens lekkere! - dag is gratis voor Foodlog-leden.
Foodlog Live biedt de kans om iedereen die je normaal alleen online 'hoort' eens in het echt te zien en spreken. Natuurlijk is de hele Foodlog-redactie van de partij.

Kijk hier voor een impressie van de Foodlogdag van vorig jaar. En hier voor meer informatie over wat we dit jaar gaan doen. Ontmoet de Foodlog-redactie en je mede-Foodloglezers. Zet 15 september 2018 alvast in je agenda.

Congressen
Snelcongres Gezonde Innovatie: Suiker 12 november 2018
Overheid, levensmiddelenproducenten en supermarkten wringen zich in bochten om minder zout, vet, suiker en meer vezels in ons eten te krijgen. Volgens staatssecretaris Paul Blokhuis gaat dat niet snel genoeg.

De Gezonde Innovatiereeks gaat, na het Zoutcongres van 4 juni, op 12 november 2018 in Zaandam verder met het thema Suiker.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Jaarcongres Voedselveiligheid 6 december 2018
Vorig jaar, op 7 december 2017, vond de eerste editie van het Jaarcongres Voedselveiligheid plaats. Organisatoren Foodlog en Sdu gingen met de NVWA, sprekers, kritische consumenten en het publiek het gesprek aan over de rol van de NVWA. Lees hier de speech van NVWA-directeur Jan Meijer die het congres met een blues op zijn mondharmonica opende.

Noteer alvast 6 december 2018; dan vindt de tweede editie van het Jaarcongres Voedselveiligheid plaats.

Deze maanden brengen we de lessen en perspectieven uit onze congressen naar politiek Den Haag. Houd de ontwikkelingen in de gaten via ons dagelijkse nieuws.

Foodlog organiseerde in 2018 ook:
Landbouw zonder chemie - hoe dan? 28 maart 2018
Terwijl iedereen verontwaardigd is over insectensterfte als gevolg van pesticidengebruik, is nauwelijks bekend dat het ontwikkelen van groene beheers- en bestrijdingsmiddelen zó kostbaar is geworden dat de ontwikkeling ervan opdroogt of geheel in handen komt van de traditionele grote chemiebedrijven. Ons congres probeert de eerste stappen te zetten richting meer ecologische/biologische (bestrijdings)middelen. Dat doen we met de bedrijven en autoriteiten die het spel bepalen én het publiek, want wij moeten die schonere landbouw uiteindelijk betalen en willen dus weten wat er mogelijk is als we allemaal meedoen.

Landbouw zonder Chemie - Hoe dan? vond plaats op woensdag 28 maart 2018 in Berkel en Rodenrijs. Meer informatie vind je hier.

Snelcongres Gezonde Innovatie: Zout 4 juni 2018
Overheid, levensmiddelenproducenten en supermarkten wringen zich in bochten om minder zout, vet, suiker en meer vezels in ons eten te krijgen. Volgens staatssecretaris Paul Blokhuis gaat dat niet snel genoeg.

Maar moet het wel sneller? Een ander geluid zwelt aan: Moet je kaas en brood wel zo zoutarm willen maken? Moet het voedingspatroon niet anders? Je kunt ongezond voedsel minder ongezond maken, maar daarmee maak je nog geen gezonder voedingspatroon. Stel dat we teruggaan naar de tekentafel, welke producten en diensten blijken dan mogelijk die passen bij een moderne levensstijl? Dat en meer kwam aan de orde tijdens de eerste aflevering van de congresreeks Gezonde Innovatie, thema: Zout.

Gezonde Innovatie vond plaats op 4 juni in Stadion Galgenwaard in Utrecht. Meer informatie vind je hier.
Dit artikel afdrukken