Opeens doet smaak er dus niet meer toe, zelfs niet bij toch heel behoorlijke restaurants in de VS, waar de trend vandaan komt.
En dan te bedenken dat ik me een tijdje geleden heb laten verleiden om de introductie van Bru in Nederland mede een zetje te geven door een smaakles. Ik heb er toch echt geen spijt van: er komen geen fijne échte (niet toegevoegde) bubbels uit de kraan en die hebben voor mij toch een meerwaarde. Bovendien heeft water wel degelijk (bij)smaak.
Vind je dat ze toch gelijk hebben?
Weet je hoeveel kilometers een parmahammetje maakt? Eerst van de Groninger biggenkweek naar daar. Dan terug. Dan naar een snijder- en verpakkerij hier. Dan naar een AH, Lidl of andermans overslag en dan nog een paar keer heen en weer om eindelijk in een winkel te komen. Uiteindelijk via jouw auto of die van een uitbater op je bord of tussen je broodje.
En dan te bedenken dat er nog steeds uitstekende hammen worden gemaakt in ons land. Beter dan de gemiddelde Parma die hier wordt verkocht.
Als kraanwater moet, dan moet je voor jezelf de grenzen dicht doen. Als je consequent bent tenminste.
Gelukkig komen in Bunnik e.o. de Sourcy en Bar-le-Duc tenminste gewoon uit de kraan ;-)
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
DRINK NEAU!
Neau, le nouv-eau !
Is al lang een favoriet van me en hier ruik ik mijn kans jullie er deelachtig van te maken.
Zullen we d'r dan maar eens aan beginnen?
Klimaatbeperking kost 225 euro pp
Ik denk dat in Frankrijk de 'carafon', de kruik met water op tafel, gratis, een wettelijk consumentenrecht is. Zo werd mij ooit verteld.
Ik vind het en goede gewoonte en waar men mij een gratis caraf water voorzet, wil ik graag een tweede fles wijn bestellen.
C'est sympa!
Volgens mij is het gratis verstrekken van kraanwater in restaurants ook een soort cultuurkwestie. In de VS is het standaard dat je gratis een glas water met ijs krijgt voorgezet. Alleen in de duurste restaurants wordt dat juist weer minder gedaan.
Maar ja, het personeel in de VS verdient zeer weinig dus helemaal vergelijkbaar is het niet.
Ik woon in een streek in Nederland met het kalkrijkste kraanwater. Bij het eten erg lekker maar niet bruikbaar in de espressomachine. Die is zo verkalkt. Daarvoor gebruik noodgedwongen Spa blaauw.
Ook in de tuin is sterk kalkhoudend kraanwater niet zo prettig voor je planten daarom heb ik een diepe puls laten slaan met wat minder kalkrijk water.
Dus qua kosten en kilometersbesparing is de situatie wat minder eenduidig dan hier verondersteld wordt.