Will Allen is een Amerikaanse base ball speler die in groenten is gegaan. Hij speelde een tijdje in Belgie en spreekt zelfs Vlaams. Hij heeft het vak hier in het Westland geleerd zodat hij alles van kassen en groententeelt wist voor hij weer terugging naar de VS.

Daar maakte hij een zogenaamd Community Center van zijn kassen. Jonge kinderen, hun ouders en wie wil leren er wat groenten zijn, hoe ze geteeld worden en hoe ze ook kunnen smaken.

Ik begreep van Jan-Willem van der Schans van het LEI dat Allen dezelfde groenten aan verschillende mensen voor verschillende prijzen verkoopt. De kwaliteit is zo hoog dat rijke mensen ze willen en er graag goed voor betalen. Mensen die het geld niet hebben krijgen het soms voor niks. Daartussen zit weer een laag die een heel schappelijke prijs betaalt.

Allen heeft er over nagedacht hoe je op kunt vallen met beter en lekkerder eten en er zelfs een opmerkelijk prijssysteem aan vast weten te hangen dat sommige mensen bereid maakt voor hetzelfde product meer te betalen dan anderen. In alle openheid. Dat zou hier in de krant mogen. Vandaar.Het lijkt allemaal zo'n mooi verhaal. Al helemaal met zo'n grote zwarte man en z'n groentjes. Zijn dit nou promotie-initiatieven die echt zorgen voor een flink effect op de wil van mensen om te gaan voor betere voeding of is het gewoon romantisch en moeten we toch aan de IKB?
Dit artikel afdrukken