Restaurant en trainingskeuken
Zappacosta is een groot bewonderaar van dr. Chaterjee, een arts die als missie heeft om voeding een medicijn te laten zijn. Niet alleen laten ze in het restaurant proeven hoe lekker gezond eten is, ze hebben ook een trainingskeuken waarin ze mensen leren hoe ze bijvoorbeeld lekkere low-FODMAP gerechten kunnen klaarmaken, of hoe een low carb high fat menu eruit kan zien. Hier verzorgen ze trainingen voor chefs, voor hobbyisten of gewoon voor diabetespatiënten die lekkerder voor zichzelf willen koken.
Personalized nutrition
The Willow is meer dan alleen een restaurant. In hetzelfde gebouw zijn allerlei health-professionals aanwezig die mensen kunnen helpen naar een gezondere leefstijl. “Mensen die bij ons komen kunnen genetisch getest worden, zodat ze met bijvoorbeeld de functional medicine nutritionist kunnen bekijken welke voeding het best bij ze past.” De nieuwste ‘aanwinst’ is een vruchtbaarheidsexpert. Zappacosta: “In maar 20 tot 30% van de gevallen wordt een vrouw na een IVF-behandeling echt zwanger. Met leefstijlaanpassingen van zowel de vrouw als de man kan dit wel 80% worden.”
Toekomst
Zappacosta spreekt ambitieus, gepassioneerd, maar realistisch over zijn bedrijf. “We moeten nog zien of dit aan gaat slaan, maar het is hard nodig dat we op een andere manier naar voeding gaan kijken. Ik hoop echt dat we binnenkort nog veel verder uit kunnen breiden.”
De reviews op Tripadvisor beloven in ieder geval veel goeds.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dank.
Ria, ik zal even wat verduidelijken. De eigenaar van het restaurant heeft als een van de doelen om mensen met diabetes te helpen. Het is nu wel bekend dat diabetes is om te keren of te verbeteren is door onder meer voeding te veranderen. Veel mensen vinden dat heel erg moeilijk, want: wat moet je dan eten, en is dat wel lekker? Wat The Willow wil, is mensen laten proeven hoe lekker ze -ondanks beperkingen- kunnen eten en ze een kookcursus aan te bieden om zelf te leren hoe ze thuis lekker kunnen koken.
Hetzelfde doen ze voor mensen die een FODMAP-dieet volgen. Voor die groep mensen is het een hele klus om iedere dag een lekkere maaltijd te maken en heel erg moeilijk een goed restaurant te vinden. Daar willen de eigenaars van dit restaurant de mensen mee helpen. Zo doen ze dat voor allerlei soorten diëten.
Een van de meest gehoorde problemen met het moeten aanpassen van het eigen eetpatroon, om wat voor reden dan ook, is de 'angst' dat je dan niet meer lekker kunt eten. Dat is het gat waar dit restaurant in springt. Nodig & nuttig lijkt mij.
Allemaal heel leuk & aardig. Goed dat er op allergie-en gelet wordt, maar worden alle allergie-en wel opgevangen.
Mijn gewenste beleving in een restaurant is enigszins anders. Ik hoop goed/smaakvol voedsel te proeven (met soms smaakvol & niet verantwoord. Maar dat uiteindelijk summier). Maar het moet aan mijn behoefte voldoen.
Grappig me dit geheel zien schrijven; ik ben decennia bezig geweest met voedsel, wat 'versterkt'.
Dit geheel neigt mij een beetje teveel naar 'de andere kant': Laten we vooral gezond doen, want misschien kunnen we ons overlijden uitstellen/afstellen?
Dit is voor mij niet de essentie van eten; "voedsel tot je nemen.".
Volgens Wikipedia dit.
Wat is FODMAP??