The Willow noemt zichzelf een health-restaurant en gebruikt als slogan de bekende tekst van Hippocrates: ‘Let food be thy medicine and medicine be thy food’. Een half jaar geleden richtte Josh Zappacosta dit restaurant op, met als doel om mensen te laten proeven en beleven dat gezonde voeding heel lekker is. Hoewel hij zijn restaurant groot hoopt te krijgen door ‘free-from’ te zijn, bekijkt hij die trend met een zeer kritische blik. “Voor mensen met bepaalde allergieën en intoleranties is het fantastisch dat de markt met bijvoorbeeld glutenvrije producten toeneemt, maar de trend wordt nu vooral bepaald door marketing. Ze trekken klanten met de claim dat hun product glutenvrij is, maar als er veel vetten of suikers voor in de plaats komen, help je de mensen niet.”

Restaurant en trainingskeuken
Zappacosta is een groot bewonderaar van dr. Chaterjee, een arts die als missie heeft om voeding een medicijn te laten zijn. Niet alleen laten ze in het restaurant proeven hoe lekker gezond eten is, ze hebben ook een trainingskeuken waarin ze mensen leren hoe ze bijvoorbeeld lekkere low-FODMAP gerechten kunnen klaarmaken, of hoe een low carb high fat menu eruit kan zien. Hier verzorgen ze trainingen voor chefs, voor hobbyisten of gewoon voor diabetespatiënten die lekkerder voor zichzelf willen koken.

Personalized nutrition
The Willow is meer dan alleen een restaurant. In hetzelfde gebouw zijn allerlei health-professionals aanwezig die mensen kunnen helpen naar een gezondere leefstijl. “Mensen die bij ons komen kunnen genetisch getest worden, zodat ze met bijvoorbeeld de functional medicine nutritionist kunnen bekijken welke voeding het best bij ze past.” De nieuwste ‘aanwinst’ is een vruchtbaarheidsexpert. Zappacosta: “In maar 20 tot 30% van de gevallen wordt een vrouw na een IVF-behandeling echt zwanger. Met leefstijlaanpassingen van zowel de vrouw als de man kan dit wel 80% worden.”

Toekomst
Zappacosta spreekt ambitieus, gepassioneerd, maar realistisch over zijn bedrijf. “We moeten nog zien of dit aan gaat slaan, maar het is hard nodig dat we op een andere manier naar voeding gaan kijken. Ik hoop echt dat we binnenkort nog veel verder uit kunnen breiden.”
De reviews op Tripadvisor beloven in ieder geval veel goeds.
Dit artikel afdrukken