De Nieuw-Zeelandse regering heeft in een verklaring laten weten dat de in de verontreinigde Fonterra zuivelproducten aangetroffen bacterie niet Clostridium botulinum is. De vervuiling is veroorzaakt door Clostridium sporogenes, 'die geen botulisme-veroorzakende toxines kan produceren'.
De mogelijke botulisme-besmetting leidde eerder deze maand tot een hoog-oplopend voedselschandaal. China en diverse andere landen zetten de import van Nieuw-Zeelandse zuivelproducten stop. Aangezien zuivel een kwart uitmaakt van de Nieuw-Zeelandse export, kreeg de affaire de hoogste prioriteit van de Nieuw-Zeelandse regering. Fonterra, dat bijna 90 procent van de melkproductie voor zijn rekening neemt, kreeg forse kritiek te verduren omdat het de vervuiling niet meteen in de openbaarheid had gebracht.
Dit artikel afdrukken
De mogelijke botulisme-besmetting leidde eerder deze maand tot een hoog-oplopend voedselschandaal. China en diverse andere landen zetten de import van Nieuw-Zeelandse zuivelproducten stop. Aangezien zuivel een kwart uitmaakt van de Nieuw-Zeelandse export, kreeg de affaire de hoogste prioriteit van de Nieuw-Zeelandse regering. Fonterra, dat bijna 90 procent van de melkproductie voor zijn rekening neemt, kreeg forse kritiek te verduren omdat het de vervuiling niet meteen in de openbaarheid had gebracht.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook