Foie gras is in Frankrijk het populairste levensmiddel om een feestelijke gelegenheid te onderstrepen, ver voor chocola, maar ook ver voor champagne. Negen van de tien Fransen eten foie gras, ook in het land zelf groeit de consumptie, met 6% in 2012 - tot een omzet van 210 miljoen euro.
85% van de Franse foie gras wordt in Frankrijk zelf geproduceerd en opgegeten. Dit jaar is ook de export stevig gegroeid: Rusland (+ 17%), Qatar (+ 374%), Canada (+ 74%) en Brazilië (+ 63%) horen bij de sterkste groeiers, in Europa spelen Duitsland en Zwitserland ook mee. Daar staat tegenover dat de consumptie van foie gras in Spanje en België is ingestort. Over Nederland zegt het artikel in Les Echos niets.
Dit artikel afdrukken
85% van de Franse foie gras wordt in Frankrijk zelf geproduceerd en opgegeten. Dit jaar is ook de export stevig gegroeid: Rusland (+ 17%), Qatar (+ 374%), Canada (+ 74%) en Brazilië (+ 63%) horen bij de sterkste groeiers, in Europa spelen Duitsland en Zwitserland ook mee. Daar staat tegenover dat de consumptie van foie gras in Spanje en België is ingestort. Over Nederland zegt het artikel in Les Echos niets.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 januari krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 januari krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook