Den Ouden onderschrijft een aanpak die de consument tot gedragsverandering kan brengen, zoals het Eetmaatje. Dat meldt EVMI.
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
@Martijn, zo is het. Weggooien is vooral iets van kort houdbare producten. THT afschaffen is daarom in mijn ogen ook een slecht idee en symboolpolitiek. Het lost geen probleem op, en schept alleen maar verwarring (en extra kosten). Dijksma heeft het bij het verkeerde eind, en zelf sta ik achter het standpunt van de FNLI.
Dit klinkt in hoge mate als symboolpolitiek. De meeste mensen eten immers rijst etc. ruim voor de houdbaarheidsdatum; als mensen rijst weggooien omdat het jaren in de kast staat, dan eten ze het nog steeds niet als het daar een jaar langer mag staan. En -belangrijker- het betekent dat ze in de praktijk ook geen rijst KOPEN: kortom, de bijdrage aan omzet, consumptie, en weggooien is vrijwel nul.
Weggooien (in relatie tot THT) lijkt me vooral een probleem met producten die enkele weken houdbaar zijn. Die worden dan bv gekocht omdat ze in de aanbieding zijn, of als onderdeel van wekelijkse grote boodschappen, maar vervolgens niet geconsumeerd wegens verkeerde planning.