"Van groenten wordt iedereen blij", zegt HAK. Maar in de praktijk eten we in Nederland gemiddeld maar 134 gram groente per dag. Net iets meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram per dag.

HAK neemt het voortouw bij het aanpakken van "ons maatschappelijke groenteconsumptie-probleem". En nu eens niet door te zeggen dat we zelf allemaal vers moeten gaan koken, maar door duidelijk te maken dat je prima uit een zakje kunt koken en dan fluitend je groentjes eet en nog lekker ook. Logisch natuurlijk, want drukke mensen hebben geen tijd, geen zin en geen inspiratie om te koken. En misschien vinden ze het wel te moeilijk en kunnen ze domweg niet lekker koken.

Wat je ook tegenhoudt, HAK brengt je versbereide groenten en bonen uit een zakje. Het bedrijf haakt in op de wekelijkse maaltijdroutines van Nederland en wil- zegt het - niet "belerend" doen.

Nog altijd bestaat 80% van het Nederlandse weekmenu uit een AVG-tje (aardappelen, vlees, groente), maar pasta (62%), salade (60%) en - bij jonge gezinnen - Mexicaans (57%) zijn in opmars. En laat HAK nou in zijn assortiment prima producten hebben om dat 'Nieuwe Eten' met groenten en bonen te verrijken. "Super eenvoudig en om blij van te worden", zegt HAK. Bekende ex-vleeskok Herman den Blijker laat zien hoe blij je pasta of wrap wordt met HAK erbij. Met een knipoog natuurlijk. Knappe reclame.

Dit artikel afdrukken