0
Fotocredits: ‘Kop koffie’, Bohed, via Pixabay

Flash‘Zwarte koffie op een na vervuilendste drankje’

Zwarte koffie en cappuccino zijn de meest vervuilende drankjes, aldus het AD. De krant rakelt een oud verhaal opnieuw op en maakt er verse koffie van.

Cappuccino scoort dankzij het romige melkschuim nog net iets slechter en staat dus bovenaan de lijst. Als je toch milieubewust koffie wilt drinken, zijn er volgens de experts die de krant aan het woord laat een aantal dingen die je kunt doen.

Laat bijvoorbeeld de koemelk staan. Volgens Milieu Centraal heeft 1 kop koffie verkeerd een 14 keer hogere klimaatbelasting dan een kopje espresso. Drink dus je koffie zwart of met een minder milieubelastende plantaardige melksoort.

Kies voor koffiekeurmerken die de nadruk op het milieu leggen. Kies voor composteerbare koffiepads. Die mogen namelijk sinds begin dit jaar bij het gft-afval. Gebruik als het even kan geen koffiecups. Vermijd verspilling, zet niet teveel.

Wat het AD niet noemt, is dat je ook een koffievervanger met een lagere milieu-impact, zoals bijvoorbeeld Northern Wonder kan drinken. Ben je toch gehecht aan je echte bakkie pleur, dan heeft Milieu Centraal nog veel meer tips om een enigszins duurzaam kopje troost te zetten.

AD - Zwarte koffie is het op een na vervuilendste drankje dat we drinken, maar je kunt de schade beperken, 23 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.