3
Fotocredits: 'Natural anti-malarial', Ton Rulkens

FlashZomeralsem niet aan te slepen

Het is een varenachtige plant met felgele bloemen. Artimisia annua, ofwel zomeralsem. In Nederland alleen verkrijgbaar bij de Hortus Alkmaar, een botanische tuin die gespecialiseerd is in geneeskrachtige kruiden. De zaden én planten vliegen de deur uit. Waarom? De plant bevat antemisinine, een stofje dat werkzaam is tegen malaria... Aha! Vanwege de vermeende werkzaamheid van chloroquine staan alle anti-malariamiddelen in de belangstelling als anti-coronamedicijn. Van de zomeralsem kun je ook thee trekken.

RTLnieuws - Alkmaarse 'anti-coronaplant' populair: zelfs bellers uit Portugal, 11 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #3
  • 13 jun '20
  • 19:34

Alleen middelen die door beursgenoteerde bedrijven worden gemaakt werken echt. Daarom worden er in afwachting van een nieuw ‘reddend vaccin’ mensen ziek en gaan dood.

Astrid Spijkers
  • #2
  • 12 jun '20
  • 9:11

Ik vind het enigszins neerbuigend klinken dat "Aha! Vanwege de vermeende werkzaamheid van chloroquine...."

Ten eerste is het niet chloroquine maar HYDROXYchloroquine EN moet dat in eerste lijn gebruikt worden samen MET zink en nog een middel wat voor longontsteking gebruikt wordt, begint met een A, ben de naam ff kwijt. Overigens schijnt quersetine net zo goed te werken als HCQ. Maar WEl in eerste lijn en niet als een patient al bijna niet meer te redden is, dan lukt het vrijwel niet meer om het in te zetten, grote fout.

Maar buiten dat, klinkt het ook een beetje neerbuigend naar geneeskrachtige planten en kruiden toe, weer zo'n soort anti-homeopatische reactie, terwijl we nu onderhand toch wel een keer moeten weten dat de natuur ons alles biedt om gezond te zijn en blijven?

Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 12 jun '20
  • 8:59

Het Afrikaanse zusje van de zomeralsem, Artemisia afra, wordt overal gebruikt als huismiddeltje bij verkoudheid en griep. Ook als thee, of als stoombad, zo ongeveer als met Vicks. Werkt heel probaat, in ieder geval als symptoombestrijding, opent de luchtwegen, onderdrukt koorts, keelkriebels en hoest. Heb er zelf altijd baat bij gehad. En het groeit hier achter het huis in het wild, wat wil je nog meer. Elders in de vallei is het bijna verdwenen (dwz dit jaar, het is een eenjarige en was al dood voor de winter) na de stormloop die Covid erop heeft veroorzaakt.
"Covid-organics" is een middeltje uit Madagascar, gebaseerd op een plaatselijke alsemsoort, wat wordt aangeprezen als prophylaxe zowel als geneesmiddel voor Covid-19. Niet wetenschappelijk bewezen.
Er is hier en daar al resistentie opgedoken onder malariaparasieten tegen het op alsem gebaseerde artemesinine, uitgevonden in China.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.