2
Fotocredits: 'Roodbont Friesvee', SZH

FlashZeldzame melkkoe krijgt 150 euro

Melkveehouders die koeienrassen houden waarvan de Stichting Zeldzame Huisdierrassen vindt dat ze niet mogen uitsterven, kunnen gedurende twee jaar geld krijgen. Het ministerie van Landbouw betaalt €150 premie per jaar. Niet voor jongvee en niet voor stieren. Alleen voor koeien die minstens een jaar aaneen gemolken werden en worden. Stierendiscriminatie, dat wel.

Nieuwe Oogst - 150 euro dierpremie voor zeldzame melkkoe, 14 dec 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Fernand de Willigen
Fernand de Willigen Land- en tuinbouw
  • #2
  • 14 dec '19
  • 16:54

#1 Dat zou oorspronkelijk wel de bedoeling zijn maar dit komt uit een potje van LNV zelf. Waarschijnlijk zou het via het POP te lang gaan duren om het rond te krijgen. Wat overigens niet uitsluit dat er in de toekomst wel via die weg een premie uitbetaald gaat worden.
Deze huidige premie geldt alleen voor koeien die in 2019 werden gemolken en gevlagd zijn in het paraplubestand van de SZH.

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 14 dec '19
  • 13:18

EU gelden welke Nederland al enkele jaren had laten liggen. Tijdens fosfaatreductie door SZH weer aangekaart en nu wel aangevraagd. Kleine tegemoetkoming, die lagere productie deels kan compenseren. Bedoeld om diversiteit in rassen te behouden

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.