1
Fotocredits: 'Wendy's', JeepersMedia

FlashZeeuwse Wendy’s wint van Wendy’s

De sinds 1988 bestaande Zeeuwse snackbar Wendy's behoudt het Beneluxmerk Wendy's voor zijn vestiging in Goes. Dat oordeelde het gerechtshof ’s-Hertogenbosch in de zaak die de Amerikaanse fastfoodketen Wendy's had aangespannen. De Amerikaanse keten eiste dat het merk vervallen zou worden verklaard, omdat het Zeeuwse Wendy's het merk 'niet normaal' gebruikt zou hebben. Dat zou de weg vrijmaken voor de Amerikanen, die zelf vestigingen in de Benelux willen openen en daarvoor het merk Wendy's willen registreren. Volgens het hof is het merkgebruik van de snackbar, zoals blijkt uit de zichtbaarheid van het Wendy's-logo op de gevel, verpakkingsmateriaal, kassabonnen, bedrijfskleding en bij sponsoractiviteiten, wel normaal voor de "dienstverlening als snackbar op de fastfoodmarkt (die voor een groot deel bestaat uit snackbars met één lokale vestiging)". En dus mag Wendy's Wendy's blijven heten.

Foodholland - FoodHolland Nieuws: Zeeuwse snackbar wint geschil met Amerikaanse fastfoodketen, 3 nov 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Michelle Boer
Michelle Boer Stagiair Voeding en Diëtetiek
  • #1
  • 5 feb '22
  • 17:12

Wendy's mag dan Wendy's blijven heten, maar daarmee houdt het ook op voor
Raymond Warrens, de eigenaar van de Zeeuwse snackbar Wendy's. Warrens spande zelf een rechtszaak aan tegen de Amerikaanse hamburgerketen Wendy's wegens inbreuk op zíjn merkrecht. Hij claimde €6,5 miljoen aan schadevergoeding, aldus RTL Nieuws. Maar omdat Wendy's Netherlands Holdings zich met andere activiteiten bezig houdt dan het verkopen van snacks, wijst de rechter die claim af. Warrens draait op voor de proceskosten - bijna €14.000.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.