1
Fotocredits: 'Seeds', Wikimedia

FlashZaad niet welkom

In België is één geval bekend, in Nederland nog niet een, maar in de VS al duizenden: per post arriveert een pakketje onbekende zaadjes. Uit China. De NVWA waarschuwt alvast: niet planten! Je weet niet wat voor plantenziekten of invasieve exoten je erdoor loslaat in ons land. Eerst melden (met foto), dan weggooien. Hoe? In een dubbele, gesloten verpakking bij het restafval. In de verbrandingsoven wordt het zaad definitief onschadelijk gemaakt.

NOS - NVWA waarschuwt: gooi ongevraagd toegezonden Aziatisch zaad weg, 11 sep 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 12 sep '20
  • 14:55

In Frankrijk al vanaf juli.
Men is vooral bang voor schimmels, bacteriën of virussen die hier nog niet voorkomen. Terecht, maar zou angstzaaien niet juist de bedoeling zijn?
En duizenden toeristen kopen hier toch ook uit nieuwsgierigheid bloembollen en zaden om mee terug te nemen naar hun eigen land en visa versa? En dan al die import sierplanten en groenten. Deze laatste zullen ongetwijfeld gecontroleerd worden, maar er is toch al veel narigheid doorheen geglipt.

Overigens moet je ervan uitgaan dat velen het zaad toch uit onwetendheid of nieuwsgierigheid zaaien.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.