Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
4
Fotocredits: 'Un loup', GIPE25, via Flickr

FlashWolf niet gek

Afschieten van wolf of beschermende wetgeving zit er niet in. Hoe graag FvD, kersvers in het provinciebestuur, dat ook zou willen. Zelfs niet nu de wolf in Noord-Brabant bloedbaden aanricht. Weg romantiek. Maar de wet schrijft preventie is voor. Rest dus de hoop dat de wolf verder trekt. Maar die wolf zal wel gek zijn: het barst van de gemakkelijk te grijpen dieren in Noord-Brabant.

Boerderij - Brabant wil de wolf niet laten vestigen, 28 mei 2020
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
 • #4
 • 29 mei '20
 • 9:11

PS Frank Eric, in de Piemonte worden best veel wolven aangereden. In de laatste paar jaar 23. Dat komt vooral omdat de wolven als het heeft gesneeuwd er de voorkeur aan geven om zich over sneeuwvrije verharde wegen te verplaatsen. Zoiets kun je toch niet verzinnen? Deze verkeersslachtoffers worden consequent op hun DNA onderzocht. De Canis Lupus Italicus (brede ronde schedel, kleinere tanden, sterke maar kleinere bouw) blijkt in het Alpine gebied nog in hoge mate raszuiver. Dat wil men in Italië dolgraag zo houden. De oprukkende hybridisering van de wolf door zwerfhonden en verwilderde honden ziet men daar als een groot probleem. Als er eenmaal hondenbloed inkomt krijg je het er niet meer uit en plant het zich alleen maar voort. Wat dat betreft zijn het net mensen.

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
 • #3
 • 29 mei '20
 • 8:02

Frank Eric, goeie vraag. Aan de buitenkant zie je het niet. Dat is jammer want alleen de zuivere wolf is beschermd. De wolf met hondenbloed heeft geen "will to please" maar mijdt de mens ook niet als de pest. Ik leerde hem in de Piemonte, Italie kennen. Ze lopen daar door dorpsstraten en verschalken wilde zwijnen, reeën, Duitse herders en andere hondjes in achtertuinen. Mijn toenmalige locale gastheer, jager, agrariër met gemengd bedrijf en grootgrondbezitter vertelde dat er in de vallei 3 wolvenroedels waren. Hybriden waren het, wolven met wat hondenbloed die de mens niet uit de weg gaan zoals een gezonde zuivere wolf. Ik ben er toen over gaan lezen en kwam erachter dat het allemaal veel genuanceerder ligt. Er worden indelingen gemaakt van klassen met verschillende percentages hondenbloed etc. Ook in de Piemonte is bij mijn weten nog geen kindje gegrepen. Maar ja daar zijn er op het platte land dan ook heel weinig van. Allemaal ouwetjes daar. Hopelijk met te weinig mals vlees aan de botten naar de smaak van de hybride wolven. Je zult mij s'nachts echt niet door het dal zien fietsen op de asfalweg langs het riviertje de Belbo. Als ik in de avond mijn minischnauzer uitlaat heb ik altijd een stok met een scherpe stalen punt bij me. Als mijn hondje dan diep in de keel begint te grommen en stokstijf in het duister begint te turen gaat er toch heus een huivering door me heen. Echt spannender dan onze huidige Social Distancing.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer Land- en tuinbouw
 • #2
 • 29 mei '20
 • 6:36

#1, Roland, hoe kom je erbij dat het een hybride kan zijn? In Duitsland hebben ze al 20 jaar de ervaring dat wolven geen mensen/kinderen aanvallen. Over hybriden lees ik niks.

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
 • #1
 • 28 mei '20
 • 23:13

De - vermoedelijk - hybride wolf valt eerdaags door de mand als hij zich aan een makkelijk te grijpen kind vergrijpt. De vraag is niet of maar wanneer. En dan is het gedaan met de koopman. Maar natuurlijk pas nadat deskundige studiegroepen zich over de vraag hebben gebogen of het de bontmantel de dierentuin of deportatie wordt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.