5
Fotocredits: 'Desinfecting', U.S. Air Force Photo, Quentin K. Marx

FlashWinkelkarretje weer aan de ketting

Als maatregel tegen de coronapandemie gingen winkelkarretje overal van de ketting en had je geen muntje meer nodig. Zo voorkwam je besmettingsgevaar via het hannessen met een kettinkje en een muntje. Verder maakte iemand de handvaten van de karretjes schoon. Dat schoonmaken gebeurt nog wel, maar minder zichtbaar. Je weet niet meer of het gebeurd is. Wel kun je zelf een rol papier en reinigingsvloeistof pakken om nog even het zekere voor het zekere te nemen. Maar het karretje gaat weer aan de ketting. Anders laten mensen het zwerven door de wijk.

AD - Karretjes weer aan de ketting: winkelwagenmuntje keert terug, 15 jun 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #5
  • 17 jun '21
  • 13:22

Dat contactloos betalen door de bankpas hocus-pocus-pas boven het pinapparaatje te houden stelt minder voor dan het lijkt. Immers na zoveel betaalmomenten, of een zodanig door de bank vastgesteld bedrag, dient men toch steeds weer te pinnen.

Idd NOOIT waargenomen dat die ‘ontsmet’ werden. De balkjes tussen de boodschappen evenmin. De geldautomaten in de supers en op straat zijn ook vogelvrij. Dit verraad dat het met al die bezorgdheid over het Wuhanvirus en haar – al dan niet bedachte – extra boosaardige Braziliaanse, Nepalese en Antarctische varianten wel los loopt.

Nog zoiets: het oogdrukmeting apparaat in de poli’s gaat zelfs in deze ‘pandemische’ tijden nooit een ontsmettingsdoekje over de gedeelten waar iedereen direct contact mee maakt. De indrukknop bij een gezichtsveldonderzoek ging en gaat ook onverminderd van hand-naar-hand.

Goed dat de mondkapjes sinds 1 december verplicht werden gesteld en later de avondklok er aan werd toegevoegd en per dag 1 iemand op bezoek. Anders waren er nog onnoemelijk meer zieken geweest en ook veel meer doden gevallen.

Astrid Spijkers
  • #4
  • 16 jun '21
  • 12:44

De Aldi waar ik altijd kom had een paar weken geleden al alles weer aan de ketting gelegd, prima, zo belanden ze tenminste terug waar ze horen en niet in de sloten. Nu is het ook zo dat de Aldi en Dirk waar ik in de buurt kom altijd, dat er beveiliging aan de wielen zit die op slot gaat als ze een bepaalde grens overgaan, helemaal mee naar huis nemen kan sowieso niet daar. Het lastige van de muntjes is nu wel weer dat we eraan moeten wennen, laatst vergat ik het en heb ik mijn kar zo teruggezet, 50ct weg.
En dat schoonmaken? Nooit gedaan, in het begin moest je ze wel zo zeiknat aanpakken als personeel er driftig mee aan de slag wraen, wat deed ik: ik pakte het aan het ijzer aan en reed er achterstevoren mee rond, die ontsmettingstroep wil ik niet aan mijn handen hebben. Wel apart dat er dingen als pinautomaten(de toetsen) nooit na iedere klant schoongemaakt werden, ook niet de boodschappen die je pakt om te bekijken en weer terugzet, de kassiere niet eerst al je boodschappen ontsmette voor ze over de scanner gingen, de bordjes om tussen je boodschappen te zetten enz, nou ja noem maar op wat we allemaal wel zo vastpakken.

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #3
  • 15 jun '21
  • 19:35

#1 En vergeet het vriendelijke van karretjes door geven bij de uitgang richting aankomend winkelend publiek. Ik hoef m'n karretje lang niet altijd terug te plaatsen in de rij en ik pak er met regelmaat ook 1 aan.
Dat vind ik denk nog het minst jammer als ze weer aan de ketting gaan.

Anderzijds voor Corona deed ik altijd boodschappen met een mandje.
Die karretjes heb ik een hekel aan: groot/lomp en er loopt te vaak een wiel aan of hij wil altijd een andere kant op dan ik wil. Met plezier weer terug naar het mandje gaat het worden voor mij.

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #2
  • 15 jun '21
  • 11:39

Ze kosten maar 50 cent, geen geld.
Prima om te bouwen tot barbecue als student of voor konijnenhok.

Is een stuk van de sociale norm cq opvoeding om netjes met andermans spullen om te gaan en je eigen “rotzooi” op te ruimen. Kijk maar na de afvalberg in de parken nadat onze klimaat generatie er heeft genoten.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 15 jun '21
  • 11:04

Een week geleden beet JUMBO als eerste het spits af. Opmerkelijk was dat toen ze niet aan de ketting lagen, ze toch netjes werden terug geplaatst. Dat achterlijke muntjes/kettinkjes gedoe was al nooit zo fris.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.