3
Fotocredits: 'IJsselmeervissers', Pixabay

Flash‘Windmolens schadelijker dan vissers’

Als ze niet vrijwillig stoppen, zal minister Schouten ze tot stoppen verplichten: de beroepsvissers op het IJsselmeer. De regering trekt €9 miljoen uit voor een vrijwillige stoppersregeling en nog eens €5.000 per visser die zich wil laten omscholen. Alle overlegpartners in het 'Actieplan toekomstbestendig visserijbeheer IJsselmeergebied' zijn het eens met het beperken van de visserij in het IJsselmeer. Behalve de beroepsvissers - zo'n 30 bedrijven. Die halen de laatste jaren juist prima vangsten aan brasem en snoekbaars boven water. Volgens hen lijdt de natuur in en rond het IJsselmeer meer onder de bouw van windmolens dan onder de visserij.

Trouw - Minister legt visserij op IJsselmeer aan banden, 15 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Nico Gerrits
Nico Gerrits Natura2000
  • #3
  • 16 okt '20
  • 9:43

Is er volgens mij ook in een NL versie, Effect van kokkelvisserij op Eidereendensterfte. Het onderzoek wees uit dat er geen verband was, stond op pagina 100zoveel. De samenvatting concludeerde dat de kokkelvissers de oorzaak waren van de eendensterft. Er is geen beleidsmaker of journalist die honderden paginas gaat lezen, de samenvatting is voldoende. Alle onderzoeksrapporten werden in die tijd "opgeschoond" door LNV voordat ze werden gepubliceerd.

Een ander voorbeeld is het gedoe om de Voordelta. Met zeer dubieuze ccijfers over een handvol Toppereenden en Kuifduikers is het hele gebied op slot gegaan voor garnalenkotters. Met twee verschillende passende beoordelingen, een voor binnenlands gebruik, een andere versie voor Brussel.

Ik zal de toys ook eens opzoeken

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
Nico Gerrits
Nico Gerrits Natura2000
  • #1
  • 16 okt '20
  • 0:30

Herinnert iemand zich nog hoe de kokkelvissers belazerd werden? Nee?, lees dan 2500 pagina´s EVA II maar eens door.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.