1
Fotocredits: ‘Blikje bier', wilkernet

FlashWie vertelt het de Russen?

Al zo'n 450 grote bedrijven verlieten Rusland. Maandag bleek de kogel ook voor Heineken door de kerk. De bierbrouwer trekt zich volledig terug uit Rusland, "geschokt en diep bedroefd door de oorlog in Oekraïne". Eerder besloot Heineken nog te stoppen met het brouwen van het Heinekenmerk in Rusland, maar wel door te gaan met Amstel, Affligem en lokale bieren. De inkt van het persbericht van Heineken was nog niet droog, of ook de Deense bierbrouwer Carlsberg kondigde aan zich helemaal uit Rusland terug te trekken. Nou is Carlsberg met 8 brouwerijen, 8.400 medewerkers en 10% van zijn omzet uit Rusland nog wel een maatje groter dan Heineken. Carlsberg heeft 27% van de Russische biermarkt in handen. Heineken houdt het bij 7 brouwerijen, 1.800 medewerkers en 2% van de omzet. Het afstoten van de in 20 jaar opgebouwde Russische activiteiten kost Heineken zo'n €400 miljoen. Nou moet Poetin de Russen wel uitleggen waarom ze geen Heineken of Carlsberg meer kunnen kopen. Officieel is er sprake van agressie jegens Rusland.

Het Financieele Dagblad - Heineken en Carlsberg weg uit Rusland, 29 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 29 mrt '22
  • 11:10

Zoals wij altijd zeiden als we het in het buitenland aangeboden kregen: “er is een reden dat we het exporteren…”

Het is de gewone Rus die het gaat voelen, ondanks sancties tegen olichargen. In hoeverre is de Sovjet mentaliteit nog aanwezig?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.